Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 14. 11. 2018.

| Kultura

Festival humora i satire u petak u Leskovcu

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
lkc
Najboljim aforističarima će nagrade biti uručene u petak, foto: B. Antić

Najbolje aforizme, šale i satire Leskovčani će moći da čuju na 3. Festivalu humora i satire koji će se održati u petak, 16. novembra u 19 sati u Leskovačkom kulturnom centru.

Festival Satirična leskovačka mućkalica, kažu organizatori, okuplja autore iz čitavog regiona i promoviše stvaralaštvo iz oblasti satire, humora, aforistike i karikature.

Ove godine se na konkurs prijavilo 122 autora iz Srbije, Republike Srpske, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske i Rumunije, a stiglo je preko 1.000 aforizama - kažu organizatori.

Najbolji aforizam, prema oceni žirija koga su činili profesori književnosti i književnici Branislav Janković, Dragan Stošić, Zoran Jovanović i Aleksandra Krstić, napisala je Aleksandra Filipović iz Pančeva.

Kao najbolji je ocenjen aforizam Društva koja su izgubila kompas, orjentišu se pomoću balvana Aleksandre Filipović. Drugonagrađeni aforizam Cilj opravdava sredstvo. Na žalost, mi sredstva više nemamo, napisao je Beograđanin Goran Radosavljević, dok je treće mesto pripalo autoru iz Rogatice Miladu Obrenoviću za aforizam Izvodite djecu u prirodu. Bolja su kad su na travi - kažu organizatori.

Pored ovih, specijalna nagrada festivala biće dodeljena Radosavu Milutinoviću iz Užica za aforizam Šta ti je život, reče list papira. Do juče paloma, a danas diploma, a pohvale će dobiti i najduhovitiji učesnici.

Ulaz na festival je slobodan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: