Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:05, 1. 10. 2009.

| Kultura

Festival književnosti u Leskovcu

Autor:Izvor:Južne vesti

Večeras u čitaonici Narodne biblioteke "Radoje Domanović" u Leskovcu, počinje 3. Think tank town, festival književnosti.

Već po tradiciji, prvi četvrtak u oktobru rezervisan je za svečano otvaranje festivala.

Ovogodišnji Festival svečano će otvoriti Igor Mandić, književnik i publicista iz Zagreba.

Biće to i prilika da se auditorijum juga Srbije upozna sa dve najnovije Mandićeve knjige – „Sebi pod kožu“ i „U zadnji čas“.  

Ovogodišnji festival nastavlja koncepciju prethodna dva književna okupljanja.

Naime, od 1. pa do 3. oktobra Leskovac će biti grad u kome će se prikazati presek recentne književne produkcije, ali će ujedno biti i mesto za razgovore o važnim temama kulturnog života, poput sastanka Asocijacije nezavisnih časopisa za kulturu, ili tribine na temu „Eros i Pornos u savremenoj umetnosti“.

Učešće Mirka Demića, Zorana Pešića Sigme, Dejana Stojiljkovića i Predraga Vajagića najavljuje burnu i argumentovanu polemiku, a prisustvo Vladimira Kopicla garantuje zanimljivo i uzbudljivo veče.  

Profesor Milo Lompar predstaviće svoju knjigu „Crnjanski i Mefistofel“, „Mostarska trojka“ u sastavu Goran Karanović, Ivo Krešić i Vlatko Marinović izvešće interaktivno čitanje svoje zbirke poezije „Usred grada tmurna nalaktih se da povratim“.

Grad gost ovog puta je Zaječar sa svojim Danima poezije i performansom „Splav Meduze“, a uloga autora čija promocija zatvara festival pripada Ljubomiru Živkovu, koji će predstaviti svoju knjigu „Pikardijska terca“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: