Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:07, 27. 9. 2013.

| Kultura

Festival prvoizvedenih predstava u Aleksincu

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg
foto: aleksinac.net

Od 17. do 24. novembra u velikoj sali aleksinačkog Doma kulture biće održan 2. festival prvoizvedenih predstava.

Tokom festivala ljubitelji teatra moći će, kako je najavljeno, da pogledaju 7 ostvarenja, a manifestaciju će 17. novembra od 20 sati otvoriti predstava "Šetnja sa lavom" Puls teatra iz Lazarevca, po tekstu Andreja Šepetovskog i u režiji Jovana Grujića.

Za 18. novembar najavljena je predstava "Dok nas smrt ne rastavi", Jugoslovenskog dramskog pozorišta po tekstu Mire Furlan, dok je za režiju bio zadužen Miki Manojlović, koji tumači i glavnu ulogu.

U utorak, 19. novembra posetioci će moći da vide predstavu "Mali Geza" Narodnog pozorišta iz Pirota, po tekstu Janoša Haja u režiji Stevana Bodroža.

U sredu će Aleksinčani moći da vide dramu "1915. Tragedija jednog naroda" po tekstu Branislava Nušića.

U petak, 22. novembar ljubitelji teatra moći će da vide predstavu "Hladnjača za sladoled" po tekstu Ružice Vasić, a glavnu ulogu tumači Mirko Babić.

Šabačko pozorište prestaviće se predstavom “Mladi Staljin" po tekstu Džona Hodža. Glavne uloge igraju Ivan Tomašević i Zoran Karajić, a za režiju je zadužen Nebojša Bradić.

Poslednja večeri festivala, u nedelju, 24. septembra najuspešnijima će biti dodeljene nagrade i to za tekst, režiju, predstavu i mušku i žensku ulogu, nakon toga uslediće, kako je rečeno, predstava u čast nagrađenih "Zvezdane zvezdice"  po tekstu i režiji Gorice Popović. Uloge tumače Goran Sultanović, Dara Džokić, Tanja Bošković, Jelica Sretenović, Gorica Popović, Katarina Gojković, Anita Mančić i Katarina Žutić.

Cena karata biće objavljena naknadno.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: