Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:32, 23. 11. 2018.

| Kultura

Festival u Aleksincu otvoren bez glumaca BDP, Ćustić glumio sa amaterom

Autor:J. V. Izvor:N1, Južne vesti
festival aleksinac custic
Nekoliko sati pred predstavu uvežbavaju tekst; foto: N1

Odsustvo glumaca Beogradskog dramskog pozorišta, već dolazak samo upravnika ovog teatra Slobodana Ćustića koji je nekoliko sati pre početka predstave Derviš i smrt uvežbavao tekst sa glumcem amaterom, kao i puno praznih mesta u sali Centra za kulturu, obeležili su sinoć otvaranje aleksinačkog Festivala prvoizvedenih predstava.

Samo otvaranje Festivala, oko kojeg se poslednjih dana “podigla prašina” jer je sa repertoara “skinuta” predstava u kojoj glumi Sergej Trifunović, bilo je neizvesno.

U poslednji čas je juče Beogradsko dramsko pozorište “otkazalo” predstavu Crna kutija zbog, kako su naveli, bolesti glumca, a poslata je zamena - Derviš i smrt. Međutim, pred samo izvođenje saopšteno je da će, prenosi N1, umesto sa glumcem Milošem Lazićem, upravnik BDP-a Slobodan Ćustić izaći na scenu sa novom zamenom.

Ćustić je nekoliko sati pred početak predstave koja je otvarala festival uvežbavao tekst sa mladim amaterskim glumcem iz Niša Svetislavom Markovićem, dok su organizatori tvrdili da sve protiče bez problema.

aleksinac Dve otkazane predstave; foto: N1Festival je otvoren, ali nije bilo gužve kao predhodnih godina kada su se dodavale stolice, pa je osim balkona kojim je bio pun publike, u parteru bilo dosta praznih mesta.

Mnogi Aleksinčani su vratili karte za ovu “zamensku” predstavu, kao i onu otkazanu u kojoj igra Trifunović, a ima i onih koji vraćaju komplete karata.

Podsetimo, repertoar 7. aleksinačkog festivala, najavljen pre nekoliko meseci, naprasno se promenio dva dana pred početak, kada je predstava Utopljena duša u kojoj igra Sergej Trifunović izbačena zbog “eventualnog sukoba interesa”, jer je Trifunovićev otac umetnički direktor festivala.

Zbog otkazivanja predstave sa Trifunovićem umetnici su pozvali na bojkot i najavili da vraćaju nagrade, a oglasilo se i Udruženje dramskih umetnika Srbije, koje je istaklo da je jedini razlog za otkazivanje "udvorički, politički, vanumetnički razlozi onih koji su ovakvu odluku doneli".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • qgo

    12:45 // 24. 11. 2018.

    Intervju posle predstave. Novinar: "Vi ste glumac?" Glumac: "Da, da, ja sam glumac..." Novinar: "Amater?" Glumac: "Mater nije, ona je domacica, radi po kuci i tako..."

  • пензионер МАРК

    12:00 // 24. 11. 2018.

    Е Ћустићу, Ћустићу! Где ће ти душа. Да није таквих као Ви фестивал у Алексинцу више неби постојао. А постоји због таквих као што сте ВИ!!!
    Ви сте глумачка срамота!

  • Tivat

    06:16 // 24. 11. 2018.

    Sta sve covek mora da uradi da bi ostaao direktor!Mogao je i sam da glumi tri uloge,moras kad te sns postavlja!
    Teatar tragicne farse!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: