Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:39, 3. 3. 2015.

| Kultura

Film "Drugi susret" u "Vilinom gradu"

Autor:M.VučićIzvor:Južne vesti
drugi-susret.jpg
Da li je moguće prijateljstvo vojnika zarađenih strana?

U okviru Dana domaćeg filma, niška publika će imati prilike da 4. marta od 18 sati u bioskopu “Vilin grad” pogleda film “Drugi susret”, o susretu američkog pilota i jugoslovenskog raketaša koji je oborio američki avion 1999. godine.

Kako stoji u opisu filma koji je režirao Željko Mirković, glavni akteri su pilot američkog aviona Dale Zelko, i jugoslovenski raketaš Zoltan Dani koji je komandovao jedinicom koja je oborila Zelkov avion.

Posle 12 godina od ovog događaja dvojica junaka rešila su da se vide i upoznaju, te Dale Zelko dolazi u Srbiju da upozna Zoltana Danija i obiđe mesto na kome je njegov avion pao pre 12 godina, tako da ovaj film prati njihov susret - navodi se u sinopsisu.

Osim reditelja Željka Mirkovića, prema najavama, projekciji u “Vilinom gradu” prisustvovaće i glavni protagonista filma Zoltan Dani.

Mirković je diplomirao TV režiju na Akademiju umetnosti u Beogradu 1999. godine, a postdiplomske studije završio je u Strazburu. Kako kažu iz bioskopa, Mirkovćevi filmoci su prikatani na više od 200 međunarodnih filmskih festivala i emitovani na televizijama u Evropi, Sjedinjenim Američkim Državama i Aziji.

Dan domaćeg filma je posvećen promociji domaćeg filmskog stvaralaštva, i sastoji se od besplatnih projekcija dokumentarnih filmova čiju je proizvodnju pomogao Filmski centar Srbije. Održava se jednom mesečno u 11 gradova Srbije i tokom 12 meseci biće prikazano 14 filmskih ostvarenja domaćih autora.

"Drugi susret" - trejler

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: