Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:04, 16. 9. 2020.

| Kultura

Film "Ime naroda" otvara ovogodišnji LIFFE, festival na nekoliko lokacija i onlajn

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
liffe
Deo festivala na onlajn platformi, deo na nekoliko lokacija u Leskovcu; foto: arhiva JV

Projekcija filma Ime naroda reditelja Darka Bajića označiće početak ovogodišnjeg Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije - LIFFE u Narodnom pozorištu Leskovac 25. septembra, najavljuju organizatori. Deo programa festivala biće na nekoliko lokacija u Leskovcu i na onlajn platformi.

Ostvarenje Ime naroda, koji će otvoriti ovogodišnji festival LIFFE rađen je po scenariju Milovana Vitezovića, a pored Ljubomira Bandovića koji je u glavnoj ulozi, pojavljuju se i Žarko Laušević, Katarina Žutić, Anja Pavićević, Ana Franić, Andrija Kuzmanović, Milutin Mima Karadžić,...

Ovo ostvarenje, snimljeno u produkciji kuće Zillion Film i uz pokroviteljstvo Vlade AP Vojvodine, istorijska je saga o Svetozaru Miletiću, uglednom advokatu, nekadašnjem gradonačelniku Novog Sada i jednom od najznačajnijih i najuticajnijih srpskih političara u Austrougarskoj druge polovine 19. veka - navode organizatori.

Bajićev film Ime naroda, prema rečima organizatora festivala, u Leskovac stiže nakon premijernog prikazivanja na Festivalu evropskog filma Palić i projekcije na zatvaranju Dunav Festa u Smederevu.

Kako se LIFFE ove godine obeležava u specifičnim uslovima pandemije virusa korona, program festivala će se, prema rečima umetničkog direktora Darka Bajića, naći na onlajn platformi koja će biti dostupna za gledanje na čitavom prostoru balkanskog regiona.

Napravili smo program koji obuhvata najnovije premijere u bioskopima, ali program koji je mnogo, mnogo bogatiji nego prethodnih godina, a koji će se naći i na onlajn platformi. Imaćemo eminentne goste festivala i ne samo reditelje, nego i glumce. Mislim da će to biti bogat program, koji će u epicentar Leskovca opet dovesti eks-jugoslovenski prostor - kaže Bajić.

Festival LIFFE se ove godine održava od 25. do 29. septembra na nekoliko lokacija u Leskovcu i onlajn, a tokom pet festivalskih dana publika će moći da uživa u najboljim filmovima iz regiona nastalim u poslednjoj godini, ali i da se podseti pobednika ranijih festivalskih izdanja u posebnom programu na onlajn platformi.

Podsetimo, nagrada za afirmaciju regionalne filmske umetnosti u svetu po oceni ovogodišnje postavke žirija festivala LIFFE odlazi u ruke proslavljenom srpskom reditelju Goranu Paskaljeviću i prethodno je najavljeno da će mu biti uručena na otvaranju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: