Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 22. 8. 2021.

| Kultura

Film "Toma" uzburkao emocije publike na otvaranju Filmskih, Milan Marić izabran za glumca prve večeri

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
FILMSKI
Celokupna postava pozdravila publiku u niškoj Tvrđavi; Foto: J. Jocić

Ako je suditi po reakcijama niške publike, film o životu Tome Zdravkovića, koji je otvorio sinoć 56. Filmske susrete i tu imao srpsku premijeru, napuniće bioskopske sale. Letnja pozornica bila je popunjena do poslednjeg mesta, a glumci su dočekani i ispraćeni ovacijama i višeminutnim aplauzom, dok je glumac Milan Marić koji tumači lik populanog pevača proglašen za glumca večeri.

Da je publika jedva čekala film o životu jednog od najvećih jugoslovenskih boema pokazala je sinoć na srpska premijera filma o životu Tome Zdravković na Letnjoj pozornici u Nišu.

Kako je istakao jedan od reditelja filma Dragan Bjelogrlić, nakon premijere u Sarajevu koja je održana samo dan ranije, nisu očekivali još jednu "eksploziju emocija", ali su ih Nišlije demantovale.

Teško je bilo preživeti ovakve dve premijere u dva dana. Mislim da se nekad ne desi da u čitavom životu imate jednu, a mi smo doživeli dve u dve noći. U Sarajevu smo doživeli nešto što nismo mogli da objasnimo, da tri hiljade ljudi eksplodira posle filma. Onda smo došli ovde i desilo se nešto još jače. Kada imate sreće i privilegiju da se desi ovo, onda znate da je vredelo - rekao je režiser Dragan Bjelogrlić.

3 (1) Milan Marić glumac prve večeri; Foto: Vanja KeserGlumci su odabrani na kastingu, istakao je Bjelogrić i dodao da su očigledno dobro izabrali. Milan Marić koji igra Tomu Zdravkovića kaže da će mu dugo trebati da složi emocije koje je izazvao ceo projekat. Marić je izabran za glumca prve festivalske večeri.

Shvatite da igrate čitav život takvog čoveka i nema tu prostora za dileme. Shvatili smo da moramo da izguramo projekat hrabro, cela godina je bila izazovna. Nismo mogli da budemo opušteni, ali su nas sttrah i neizvesnost još zbližili i pomogli nam - rekao je Marić.

tomajedan "Toma" oduševio nišku publiku; Foto: Vanja KeserZahtevan posao imala je glumica Tamara Dragičević jer nije bilo dovoljno snimaka i materijala, kako bi bolje upoznala lik Silvane Armenulić.

Ja sam kopala po onome što postoji. Na kastingu sam odmah dobila posebnu energiju. Pogledala sam par intervjua, gledala je i kao da sam puštala da prođe kroz mene. Osetila sam da će ceo proces i rad na filmu biti posebni - rekla je Dragičević.

Muziku za film je radio je muzičar Željko Joksimović, koji je jedan i od producenata.

Iako su planirali da bioskopsko prikazivanje filma krene od 30. septembra na dan kada se navršava 30 godina smrti Tome Zdravkovića, publika će verovatno moći da ga pogleda već sredinom septembra, rekao je Bjelogrlić. Kako je istakao, ne žele da rizikuju i odlažu zbog epidemiološke situacije. Nakon filma, gledaoci će život i muziku Tome Zdravkovića gledati i na seriji koja je u pripremi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sandra Stanojevic

    23:01 // 17. 9. 2021.

    Razocarana sam.
    Ni jednog trenutka da ne puste njegov glas, njegovu pesmu u originalu vec sve peva Aca Pejovic.Bruka.Zar nisu mogli bar jedan deo da ubace snimke njegovih koncerata? Film uradjen da bi pojedinci napunili dzepove.Toma nije bio materijalista.Vise je akcenat stavljen koliko je pio i kockao nego koliki je humanista i boem bio.Glumcima svaka cast ali reziseri su promasili sustinu.

  • Igor SNS

    21:35 // 22. 8. 2021.

    Jedan je Toma...

    • Smuk

      13:06 // 23. 8. 2021.

      @igor SNS : Da si samo Igor ... dobio bi ogroman broj pluseva ! Ovako...

  • Razbibriga

    17:47 // 22. 8. 2021.

    Porediti Tomu i Lukasa je svetogrdje !
    Tomini poroci su nista ,prema ponasanju ovog nepismenog lika !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: