Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:05, 23. 10. 2022.

| Kultura

Film o Radio Beogradu "Govori da bih te video" pred niškom publikom

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
radio beograd
Radio Beograd počeo je sa radom 1924. godine; foto: printscreen

U maloj sali Niškog kulturnog centra, u četvrtak, 27. oktobra od 19 sati biće prikazan film o Radio Beogradu, jednom od najstarijih elektronskih medija u Evropi. Ulaz je slobodan.

Film “Govori da bih te video” ujedinjenjem reči, šumova, muzike, tišine i svetla, uvodi gledaoce u svet radiofonskog zvuka i prikazuje Radio Beograd na potpuno drugačiji način, kažu organizatori.

Rediteljka i producentkinja Marija Stojnići i producent Miloš Ivanović čine da se, kroz film, gledaoci sete, promišljaju i razumeju svet oko sebe - kažu organizatori.

Govori da bih te video” premijerno je prikazan na IDFA festivalu u Amsterdamu 2019. godine i muzeju “MoMA” u Njujorku 2020. godine, dok je srpsku premijeru imao na festivalu “Beldocs” gde je osvojio Gran Prix za najbolji film u nacionalnoj konkurenciji.

Radio Beograd počeo je sa radom 1924. godine, svega šest meseci nakon što je Radio Pariz krenuo sa radom, a istog dana kada se prvi put emitovao program Radio Beča, što ga čini jednim od najstarijih elektronskih medija u Evropi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Tajanstveni Alan

    20:25 // 23. 10. 2022.

    Uz svo uvazavanje Radio Beograda,najbolje radio stanice u Srbiji, Nislije nikad nece zaboraviti gasenje Radio Nisa, odlukom pokojnog Tijanica !
    Sramota je ,da treci grad u Srbiji, centar jugoistocne Srbije, univerzitetski grad, nerazumnom odlikom uvazenog Tijanica ostane bez lokalnog radia, pod okriljem RTS !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: