Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 27. 9. 2021.

| Kultura

Film vlasotinačkog autora najbolji regionalni turistički film na festivalu na Palama

Autor:M. M. Izvor:Južne vesti
Nebojša Ilić Ilke VL
Druga nagrada za film ”Nije važno odakle sam” foto: Opština Vlasotince

Na jubilarnom 15. međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkog filma "Jahorina film festival“, održanog na Palama, film Nije važno odakle sam, autora Vlasotinčanina Nebojše Ilića Ilketa proglašen je najboljim regionalnim turističkim filmom.

Ovo je druga ovogodišnja nagrada za popularnog Ilketa, pošto je prethodno je na ”Vrmdža festu” proglašen za najbolju montažu. Priča prati prijateljstvo i druženje motociklista iz Splita i Vlasotinca, međusobno gostoprimstvo i uvažavanje.

Presrećan sam sto je stučni žiri prepoznao poruku koju sam filmom hteo da uputim jer ljubav, pomirenje i tolerancija su jedini garant mira na ovim nasim prostorima. Ako ne deliš ljude ni po kakvoj nacionalnoj, verskoj ili ne daj Bože rasnoj pripadnosti, ma gde bio, onda apsolutno nije vazno odakle si - rekao je Ilić.

On je posebnu zahvalnost uputio autoru teksta Svetlani Stanković, autoru muzike za film Zoranu Stojičiću, glumcu Radoslavu Raši Smiljaniću i Stefanu Pešiću, koji je radio kolor korekciju slike. Film je rađen u saradnji sa Opštinom Vlasotince, uz pomoć i podršku Kulturnog centra i PU ”Milka Dimanić“ u Vlasotincu.

Nebojša Ilić rođen je u Vlasotincu 1969. godine, a od 1994. godine radio je kao snimatelj na lokalnoj televiziji. Krajem 2005. godine je stekao diplomu televizijskog i filmskog snimatelja, a za svoje filmsko stvaralaštvo dobio je i "Oktobarsku nagradu" vlasotinačke Opštine.

Autor je mnogih filmova sa različitom tematikom, ali ipak kako sam tvrdi najviše voli da stvara filmove o svom Vlasotincu. Najpoznatija Ilićeva ostvarenja su filmovi Krst, Kamen drevnog snevača 1, Kamen drevnog snevača 2, Mobi Dik - Zemlja koja plovi, Vlasotince u srcu, Grocanske priče.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: