Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:14, 27. 8. 2014.

| Kultura

Filmovi kasnili zbog kvara

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
filmski4
Dobar deo publike sačekao je projekciju filma "Neposlušni"; Foto: Vanja Keser

Iako je tehnički peh uslovio jednočasovno kašnjenje projekcije filmova “Neposlušni“ i “Love hunter: Priče iz njujorškog taksija“, niška publika je četvrte večeri “Filmskih susreta“ pokazala strpljenje i razumevanje.

Uzrok kašnjenja emitovanja filma Mine Đukić “ Neposlušni“, kako su poručili iz tehničkog tima, bio je problem sa projektorom.

Umetnički direktor festivala Dragan Vujić Vujke je, pošto je publika aplauzom dala do znanja da je nestrpljiva, izašao na scenu i objasnio da postoji problem sa ljubičastom slikom.

- Ovo je nov sistem, videli ste. To je najbolja moguća slika na svetu. Molim vas za strpljenje. Film će krenuti - rekao je Vujke.

DSC-5884 Ekipa filma "Neposlušni" poklonila se niškoj publici; Foto: Vanja Keser

Nakon što je kvar otklonjen, prikazan je film rediteljke Mine Đukić koji je umetnička ekspresija o dvoje mladih koji posle dugogodišnjeg neviđanja žele da ispitaju granice svog detinjstva vozeći se biciklama po Vojvodini. Bogatstvo fotografije je, kako pojedini komentarišu, ono što je ostavilo jak utisak kada je ovo ostvarenje u pitanju.

Mlade glumce i protagoniste filma, Hanu Selimović i Mladena Sovilja publika je dočekala sa velikim aplauzom.

Projekciju filma “Love hunter: Priče iz njujorškog taksija“ pratila je malobrojnija publika, što može biti posledica kašnjenja. Ovaj film Nemanje i Branislava Bala predstavlja frontmena benda “Love hunters” Milana Mumina u misiji snimanja američkog albuma.

Današnji program festivala je raznolik, pa se osim drame “Kada ljubav zakasni“ očekuje i projekcija triler horora “Mamula“.

DSC-5910 Foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Tamara

    13:27 // 27. 8. 2014.

    Dajte molim vas, kao da u toku jucerasnjeg dana nisu mogi da otklanjaju kvar. Film je poceo sat vremena kasnije, a pritom po mom, a i misljenju ljudi oko mene prvi film je glupost obicna.

    • Katarina

      15:54 // 27. 8. 2014.

      Film je bio sjajan, zao mi je sto ga niste razumeli.

  • Miliš Vučić

    10:51 // 27. 8. 2014.

    Ovo je nišlijama bila pra prilika da gledaju projekciju na 4K projektoru. Što se filma tiče, svakak ozaslužuje pohvalu za režiju, fotografiju, kameru, duge akcione kadrove i mlade glumce.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: