Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:34, 21. 2. 2017.

| Kultura

Filmovi sa FEST-a stižu u “Kupinu”

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
na mlecnom putu
Dugo očekivani Kusturičin film sa Monikom Beluči u glavnoj ulozi; foto: bioskop "Kupina"

Nišlije će i ove godine u bioskopu “Kupina”, od 25. februara do 9. marta, moći da pogledaju 11 najboljih međunarodnih filmskih ostvarenja koja će se prikazivati i na prestižnom beogradskom festivalu FEST.

Kako kažu u “Kupini”, program “Kupina FEST”-a će 25. februara otvoriti novi film Emira Kusturice “Na mlečnom putu”.

Ovo je dugo očekivani film našeg reditelja Emira Kusturice, u kojem glavne uloge tumače Monika Beluči i Sloboda Mićalović. Film pripoveda o životu jednog čoveka u tri različita životna perioda: o vremenu koje je proveo kao srećni mlekadžija tokom rata, opasnim avanturama i romansi sa voljenom ženom i potonjem monaškom životu, kada se osvrće na burnu prošlost – kako svoju, tako i prošlost sopstvene zemlje - kažu u Kupini.

poster kupina fest "Kupina FEST" i ove godine za Nišlije; foto: bioskop "Kupina"28. marta od 19 sati, Nišlije će moći da pogledaju višeslojni triler “Noćne zveri”, a narednog dana finski film "Druga strana nade" o “ukrštenim putevima finskog putujućeg trgovca i sirijskog izbeglice”.

Publika će 2. marta imati prilike da pogleda španski film “Španska kraljica” smešten u pedesete godine prošlog veka.

Film nas uvodi u pedesete godine, kada se filmska diva Makarena Granada vraća iz Holivuda u Španiju da snimi američki blokbaster pod nazivom "The Queen of Spain", gde će udahnuti život Izabeli I od Kastilje - rekli su u bioskopu.

Potom će 3. marta biti prikazan film “Po cenu života”, koji prati sudbine 2 brata pljačkaša, a dan posle filmoljupci će imati priliku da pogledaju biografski film “Džeki” o životu prve dame Amerike, nakon ubistva njenog supruga Džona Kenedija.

Dan posle, 5. marta, u “Kupini” će se prikazivati “Osnivač”, film o čoveku koji je od Mekdonaldsa napravio globalni trend, a 6. marta davaće se domaći film “Rekvijem za gospođu J.”

Ovo je praktičan vodič kroz Beograd kroz pevanje i plakanje - rekli su o ovom filmu organizatori festivala.

7. marta biće prikazana drama Martina Skorsezea “Tišina” o mladom portugalskom jezuitskom misionaru iz 17. veka, ocu Rodrigezu, koji sa sveštenikom Fransiskom Garpeom putuje u Japan gde je, pod šogunatom Tokugava, zabranjen katolicizam, kao i skoro svi kontakti sa inostranstvom.

Pretposlednjeg dana “Kupina FEST”-a na repertoaru će biti nemački ljubavni film “Povratak u Montauk”, dok je poslednje veče rezervisano za makedonski film o životu u Makedoniji za vreme nemačke okupacije “Oslobođenje Skoplja”, koji je režirao Rade Šerbedžija.

Organizatori napominju da će sve projekcije biti u 19 sati, a cene ulaznica je 260 dinara po projekciji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: