Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:50, 1. 10. 2020.

| Kultura

Filmski susreti će ipak biti održani ove godine, u bioskopu u oktobru

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Filmski susreti 2020
Ipak će biti održani ove godine; foto: Grad Niš

Iako je bilo saopšteno da neće biti Filmskih susreta ove godine zbog korone, na zvaničnom sajtu Grada Niša najavljeno je da će festival glumačkih ostvarenja ipak biti održan od 10. do 15. oktobra. Takođe kažu da će umesto na Letnjoj pozornici publika filmove pratiti u bioskopu.

Da se 55. Filmski susreti ove godine neće održati potvrdili su pre skoro mesec dana i organizatori i gradska vlast koja je zabranila održavanje manifestacija u Nišu zbog korone.

Potvrdili su i da potpisani ugovori od oko 3 miliona dinara za organizaciju neće biti realizovani, jer neće biti tradicionalnih susreta sa glumcima.

Ipak, odluka je promenjena desetak dana pred festival, jer je na zvaničnom gradskom sajtu najavljeno da će Filmski susreti biti održani od 10. do 15. oktobra i to u zatvorenom prostoru, a ne na Letnjoj pozornici.

Kako Letnja pozornica ne ispunjava uslove pune epidemiološke zaštite, filmovi će biti prikazivani u svih pet sala "Sinepleksa" gde već postoji redovni repertoar prikazivanja i usklađenost sa svim propisanim epidemiološkim merama koje su na snazi - piše na gradskom sajtu.

Razlog da promene odluku mogao bi da bude to što nadležni kažu da žele da zadrže kontinuitet održavanja i dodeljivanja najznačajnijih priznanja za glumačka ostvarenja, na najstarijoj manifestaciji igranog filma na Balkanu posvećenoj glumcima.

U bioskopu "Vilin grad" planirane su novinarske projekcije, a broj mesta u svih pet sala znaće se posle završetka elaborata o proceni i neophodnoj primeni epidemioloških mera i prisustva projekcijama bez rizika - dodaju u saopštenju.

Najavljuju da će prvih 5 dana festivala, u zvaničnoj konkurenciji, biti prikazano 10 filmova koji su već selektovani, a poslednje veče posvećeno je dodeli nagrada i tada će biti prikazani gostujući filmovi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • jovana m

    08:06 // 2. 10. 2020.

    Vilin grad ima 2 sale, a ne 5 :)

  • Djunta

    20:38 // 1. 10. 2020.

    E, pa ,steta ! Nece biti one izandjale fraze- Najbolja publika na svetu, kisa pada ,oni gledaju filmove i cekaju da se protagonisti poklone posle filma !

  • Naissus

    18:54 // 1. 10. 2020.

    Koji bre teletabisi ovo smisljaju???

    Za oktobar se prognozira lepo, suncano vreme. Pa, zar ne bi trebalo, zbog kovid situacije, da se odrze na otvorenom a ne u zatvorenom prostoru?? Pa zar ste toliki teletabisi aman, zaman!!??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: