Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:51, 23. 8. 2022.

| Kultura

Filmsko leto za mlade u prokupačkim selima

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
filmovi projekcija
Filmsko leto u ruralnim područjima Prokuplja; Foto: Lj. M.

Neformalno druženje, filmske i druge kreativne radionice, druženje sa ProFiFest magarencetom, tribine za mlade, kao i projekcije animiranih i igranih filmova, samo su neke od aktivnosti koje će obuhvatiti manifestacija "Filmsko leto u ruralnim područjima Toplice" koja će početi 24. avgusta u prostorijama Osnovne škole "Milić Rakić" u selu Džigolj, a biće nastavljena u selima Bajčince, Mikulovac, Stražava, Kordince, Petrovac, Klisurica.

Organizatori u Film klubu u Prokuplju pozivaju sve mlade ljude u ruralnim područjima da se pridruže manifestaciji na kojoj je pripremljen zanimljiv filmski program, ali i ostale aktivnosti namenjene mladim ljudima.

Pozivamo sve mlade, njihove roditelje pa i najstarije sugrađane da dođu sa svojim najmlađima na Filmsko leto. Obećavamo druženje i dobru zabavu, koja će nastaviti da se organizuje i u budućnosti, kako u ovom delu, tako i u drugim delovima topličkih ruralnih područja. Naša ideja je da, koristeći kulturu kao sredstvo za aktiviranje zajednice, povećamo participaciju mladih i osnažimo njihove glasove - istakao je Žikica Jovanović, predsednik Film kluba Prokuplje.

Realizacija svih događaja se sprovodi u okviru projekta nemačke razvojne saradnje "Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji" koju sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, Fondacije Jelena Šantić i Film kluba Prokuplje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: