Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 3. 4. 2016.

| Kultura

Fondacija “Dejan Mančić” raspisuje književni konkurs

Autor:M. V. Izvor:Južne vesti
490x370-books-1082942-1280.jpg
Rukopis ne sme biti duži od 80 strana; foto: Pixabay

Od 4. aprila do 10. maja pesnici mogu niškoj Fondaciji “Dejan Mančić” poslati svoje rukopise koji ne smeju biti duži od 80 strana, a onaj čije pesme po oceni žirija budu najbolje, biće nagrađen objavljivanjem zbirke poezije.

Tema je, kako kažu iz Fondacije, slobodna, a za žiri će osim kvaliteta ponuđenih pesama “od ogromnog značaja biti ono o čemu reči, satkane u pesmu, govore”.

Zato je preporuka zainteresovanim pesnicima da dotaknu i dopru do svojih najdubljih osećanja koja u njima izaziva vera, nada, želja, volja, ljubav, sećanje, unutrašnja ispunjenost - kaže predsednik Fondacije Stanimir Mančić.

Osim želje da po 17. put proglase najboljeg autora i afirmišu njegovo delo štampanjem zbirke u 300 primeraka, želja im je, kako navode, da vaskrsnu delatnost Fondacije koja postoji od 2000. godine, ali je poslednjih godina u zatišju.

416298-138958892901619-1512304952-o Fondacija čuva uspomenu na tragično nastradalog pesnika Dejana Mančića; foto: FondacijaRadove potpisane šifrom, kao i podatke o autoru u posebnoj koverti, treba dostaviti na adresu Fondacija "Dejan Mančić", 18000 Niš, Bubanjska 12.

Laureat će biti proglašen 21. juna, a njegova knjiga biće odštampana do kraja godine.

Inače, Fondacija „Dejan Mančić" je osnovana u znak sećanja na mladog niškog pesnika Dejana Mančića, koji je 4. aprila 1999. godine kao vojnik poginuo u NATO agresiji, a sa ciljem da podsticanjem umetničkog stvaralaštva mladih čuva spomen na Dejana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivana Cvetanovic

    08:45 // 24. 6. 2016.

    Volela bih da znam zbog cega nije objavljen pobednik konkursa fondacije Dejan Mancic 2016. Unapred hvala. Ivana C

  • Ivana R

    15:46 // 3. 5. 2016.

    Postovani, mene zanima da li pravo ucesca na konkursu imaju samo pjesnici iz Srbije ili pravo ucesca imaju i pjesnici iz regiona?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: