Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 6. 10. 2022.

| Kultura

Fotografi bivše Jugoslavije bore se za "Tomin šešir"

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
osmmi samit fotografa
40 fotografa iz regiona u konkurenciji za "Tomin šešir", foto: B. A.

Više od 40 fotografa iz zemalja bivše Jugoslavije naći će se u konkurenciji za prestižnu nagradu ”Tomin šešir” koja će večeras od 20 sati, nakon svečanog otvaranja 12. Samita fotografa, biti dodeljena u Leskovačkom kulturnom centru. Najbolji fotografi iz regiona će u Leskovcu boraviti do sutra, nakon čega će se ceo Samit preseliti u Pirot, gde će imati priliku da se upoznaju sa znamenitostima tog grada.

Osim prestižne nagrade, koju su prošle godine podelili lauraet Branimir Ritonja i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, kome je ”Tomin šešir” dodeljen simbolično, ljubitelji fotografije će večeras moći će da vide i dve kolektivne izložbe ovogodišnjih i prošlogodišnjih učesnika, kao i izložbu majstora fotografije Foto-saveza Srbije Branislava Brkića. samit fotografa leksovac Najbolji fotografi iz regiona obići će i znamenitosti Pirota, foto: arhiva JV

U petak, 7. oktobra, od 11 sati svoju promociju foto-knjiga održaće Falil Šarki, prošlogodišnji dobitnik nagrade za najbolju fotografiju koja u čast preminulog novinskog fotografa Željka Sinobada nosi njegovo ime.

Posle promocije, učesnici 12. Samita fotografa bivše Jugoslavije sele se u Pirot, gde će do nedelje obići sve lokalitete i znamenitosti, ali i posetiti tkače pirotskog ćilima i proizvođače zanatskog kačkavalja i peglane kobasice.

Organizatori Samita su Foto-klub Leskovac i Leskovački kulturni centar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: