Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:52, 31. 3. 2019.

| Kultura

Francuski filmski karavan stiže u Leskovac

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
francuski film
Ulaz na sve projekcije je slobodan, foto: Francuski institut u Srbiji

U Leskovačkom kulturnom centru će od ponedeljka, 1. aprila do četvrtka, 4. aprila biti prikazan ciklus francuskih komedija. Na repertoaru su 4 filma, a projekcije počinju u 17 sati.

Protagonisti odabranih filmova, kažu organizatori, nastoje da se izvuku iz neobičnih i teških životnih situacija, a publiku će odvesti daleko od svakodnevnice i dobro ih nasmejati.

Na repertoaru su filmovi Javna ličnost, Pulen, Lepotica i lepotica i Kao dečaci, a ulaz na sve projekcije je slobodan.

Francuski filmski karavan organizuju Francuski institut iz Beograda i Leskovački kulturni centar.


Program ciklusa francuskih komedija

Ponedeljak, 1. april - Javna ličnost

Režija: Anjes Žaui; Igraju: Anjes Žaui, Žan-Pjer Bakri, Lea Drike

Opis filma: Nekadašnja zvezda malih ekrana, Kastro, živi od stare slave i bavi se voditeljstvom. Vozač ga odvozi na žurku povodom useljenja njegove producentkinje i dugogodišnje prijateljice Natali, koja je kupila prelepu kuću nadomak Pariza. Njena sestra, Elen, ujedno Kastrova bivše žena, takođe je pozvana na proslavu. Kad su bili mladi, delili su iste ideale, ali je uspeh učinio Kastra pragmatičnijim (i ciničnijim), dok je Elen ostala verna svojim uverenjima. Njihova ćerka Nina, koja je napisala knjigu inspirisanu životom svojih roditelja im se takođe pridružuje. Dok je Kastro svedok vrtoglavog pada svoje popularnosti, Elen ga očajnički nagovara da u svoju emisiju pozove migrantkinju iz Avganistana.

Utorak, 2. april - Pulen

Režija: Matje Sapen; Igraju: Aleksandra Lami, Finegan Oldfild, Žil Koen

Opis filma: Mladi političar Arno Žores se igrom slučaja pridružuje timu koji vodi izbornu kampanju jednog predsedničkog kandidata. On je asistent Anjes Karadžić, zadužene za odnose sa javnošću, moćne žene čije ga iskustvo privlači i fascinira. Ona ga ne štedeći uči taktici vođenja kampanje i uz nju svedoči brojnim igrama i rivalitetima između članova tima, da bi i u njemu samom porasla velika želja za beskrupuloznim penjanjem na lestvici moći.

Sreda, 3. april - Lepotica i lepotica

Režija: Sofi Filijer; Igraju: Sandrin Kiberlen, Agat Bonitzer, Melvil Pupo

Opis filma: Dvadesetogodišnja Margo upoznaje četrdesetpetogodišnju Margo: sve ih spaja, i deluje kao da je reč i jednoj istoj osobi u različitim dobima života.

Četvrtak, 4. april - Kao dečaci

Režija: Žilijen Alar; Igraju: Maks Bublil, Vanesa Gid, Solen Rigo

Opis filma: Rems, godina 1969. Iskusni zavodnik i sportski novinar Pol Kutar odlučuje da organizuje fudbalsku utakmicu ženskih timova kako bi napakostio direktoru sportskog žurnala u kom radi. Njegova omiljena neprijateljica, Emanuel Brino, direktorova sekretarica, prinuđena je da mu u tome asistira. Ne bivajući svesni svojih dela, njihove razmirice će prouzrokovati rađanje prve ženske fudbalske ekipe u Francuskoj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: