Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 30. 8. 2021.

| Kultura

Francuskom filmu Gran-pri festivala kratkog filma u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
festival
Deo nagradjenih na ovogodišnjem festivalu kratkog filma u Prokuplju; Foto: Ž. J.

Na jubilarnom 10. prokupačkom festivalu kratkog filma “ProFiFest” za najbolji film proglašen je igrani film iz Francuske Charon koji je poneo nagradu Gran pri manifestacije, dok je specijalno priznanje za igrani film dobilo ostvarenje iz Crne Gore Rainbow.

Tročlani žiri u sastavu Branka Bešević Gajić - reditelj, Ivica Trailović - kompozitor i Nebojša Jovanovik - reditelj iz Makedonije proglasio je pobednike i u ostalim kategorijama.

Nagrada za najbolji dokumentarni film pripala je ostvarenju iz Izraela With Open Eyes, specijalno priznanje za dokumentarni film pripalo je delu Made In Eva Marin iz Španije, najbolji animirani film je Re-Animal iz Španije, specijalno priznanje za animirani film otišlo je filmu Le Cri iz Francuske, kao najbolji eksperimentalni izabran je film iz Turske Vortex, dok je žiri za najbolji domaći film izabrao ostvarenje Jovane Avramović Days Lost.

Uspeli smo da istrajemo 10 godina zahvaljujući entuzijazmu, ali i podršci svih Prokupčana koji ste prepoznali značaj jednog ovakvog Festivala, zahvaljujući kojem se za ovaj grad čulo svuda u svetu – istakao je Žikica Jovanović je direktor ProFiFesta.

Prokupački filmski festival "ProFiFest" realizuje Film klub Prokuplje, a manifestaciju je podržalo i Ministarstvo kulture i informisanja, grad Prokuplje i ustanove kulture.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: