Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:25, 21. 9. 2021.

| Kultura

Gale Kerber jubilarnim koncertom u Nišu najavljuje dan slobode za publiku

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne Vesti
Niška rok grupa "Kerber"
Ovim koncertom zavšavaju ovogodišnju turneju: JV / Marko Pekić

U susret jubilarnom koncertu, članovi niške rok grupe Kerber prisetili su se svojih početaka, uspomena i svega što su za 40 godina stvaranja ostavili iza sebe. Oni će koncertom na Letnjoj pozornici završiti svoju turneju, pa pozivaju sve Nišlije da se uz pesme i u ovo teško i izazovno doba, sete na neka lepša vremena, koja će zasigurno obeležiti i ona koja dolaze.

Obeležavanje 40 godina postojanja grupe, Kerber je započeo objavljivanjem nove pesme, nakon čega je bend započeo svoju turneju humanitarnim koncertom na Staroj planini gde, kažu, niko nije verovao da će okupiti ljude koji će donirati za obnovu škole.

To su deca iz Zemuna iz Beograda i sa severa naše zemlje, prepoznala su lepotu planine, prepoznala su slobodu, a mi smo uz njih prepoznali momenat rokenrola koji je tu trebalo da izanimira celu priču, da oni ostanu kao čuvari Stare planine i da imaju uslova da deca idu u školu - kaže Gale.

Osim brojnih koncerata i turneja po prostoru bivše Jugoslavije za 40 godina postojanja, kaže, ostavili su mnoge ljude i generacije čiji su bitni životni momenti obeleženi baš njihovim pesmama.

Mi smo do sada ostavili puno pesama, nekih ljudi koji su se ženili, udavali, zaljubljivali, rađali, reprodukovali sve uz tu muziku. Sve je bio razlog muzika i ono što smo mi nekako doprinosili putujući i živeći ovaj život koji i dalje živimo - kaže frontmen grupe.

Kako kaže, 40 godina biti na sceni i stvarati rokenrol je milost božija. Prisećajući se početaka, objašnjava da je troglavi Kerber bila samo priča i zastava pod koju su došli i nisu razmišljali šta će to sudbinski da znači za bend. Ipak, od tada pa do danas uz njega su ostali gitarista Tomislav Nikolić i klavijaturista Branislav Božinović.

Ovim koncertom će, kaže, članovi benda ispuniti svoj dečački san, a niška publika će imati dan slobode.

Gitarista Toma je na upečetljiv način pozvao sve Nišlije da 23. septembra od 20 sati dođu na kolektivnu terapiju jer je, kako kaže, muzika jedinstveni lek protiv svih bolesti na ovom svetu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Student

    19:16 // 21. 9. 2021.

    Čestitke Kerberu za jubilej i dobre namere!
    Samo mi nešto nije jasno. Nastava onlajn u školama i fakultetima, a kafići puni,koncerti u najavi. O čemu se radi? Nema predavanja i vežbi, a tržni centri puni. Ume li ko da objasni?

    • Milan

      21:52 // 21. 9. 2021.

      Ispisi se ti sa studija. Nije fakultet za tebe ako nemas tolko mozdanih vijuga u glavu da ne shvatas o cemu se ovde radi

    • jova

      22:21 // 21. 9. 2021.

      Pa ne moze privatnicim opet da zabrani da rade. Prosto. Drzavne sluzbe su u strahu od odmazde.

    • Torpedo

      19:01 // 23. 9. 2021.

      Objasni ti nama, sta ce Kerber na raznim "ijadama", gde se krka i loce ? Bez obzira na rokerske stomake,koji krce, nije mesto takvim muzicarima pored Cece, Brene i ostalih predstavnika turban - folka !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: