Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:42, 20. 12. 2019.

| Kultura

Gitarista Čarli Hanter i pevačica Lusi Vudvard nastupaju na "Nišvilu"

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
nisvil
Snimili prvi zajednički album krajem prošle godine; foto: Promo

Duo koji čine jedan od najoriginalnijih džez i bluz gitarista Čarli Hanter i proslavljena britansko-američka pevačica Lusi Vudvard iza koje su 4 solo albuma i saradnja sa mnogim poznatim grupama i solistima, nastupiće na Nišvilu 2020. godine, u petak 14. avgusta, najavili su organizatori niškog džez festivala.

Organizatori niškog festivala objašnjavaju da su ovi muzičari saradnju počeli slučajno početkom 2018, kada je Hanter imao zakazanu turneju, ali ostao bez pevačice.

Održali su jednu zajedničku dvočasovnu probu i istog dana imali prvi nastup. Koliko je to bilo uspešno, dovoljno govori činjenica da su oboje individualne projekte stavili u drugi plan i posvetili se ovoj saradnji. Već novembra iste godine snimili su album “Music! Music! Music!” na kojem se nalazi 11 temeljno prerađenih obrada pesama - saopštavaju iz Nišvila.

Na Nišvilu će, kao i inače na koncertima sa njima nastupiti još i bubnjar.

Čarli Hanter je uspešan i kao kompozitor i bendlider, a sarađivao je sa mnogim muzičarima među kojima su i Nora Džons, Mos Def i Džon Majer. Pevačica Lusi Vudvard je objavila četiri solo albuma, od kojih je već prvi “While you can” (2003. Atlantic records) imao veliki uspeh, a pesma sa njega “Dumb Girls" ušla na Top 40 listu singlova.

Nastupala je i sa planetarno poznatom grupom Snarky Puppy, a pevala je prateće vokale na albumima i koncertima mnogih muzičkih zvezda.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: