Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 24. 8. 2014.

| Kultura

Glumci, Tvrđava je vaša!

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
filmski1
Predsednici žirija simbolično uručeni "ključevi grada"; Foto:Vanja Keser

Svečanom ceremonijom i uručivanjem nagrade “Pavle Vuisić“ glumcu Miši Janketiću, sinoć je  pred nekoliko hiljada ljudi na Letnjoj pozornici otvoren 49.  Festival glumačkih ostvarenja u Nišu.

Simboličnom predajom “ključeva grada” ovogodišnjem predsedniku žirija glumici Dragani Varagić, gradonačelnik Niša Zoran Perišić poželeo je dobrodošlicu svim glumcima, dok je predsednica žirija po tradiciji uzviknula "Kolege glumci, Tvrđava je naša!“.

Ceremoniju otvaranja obeležio je nastup vokalnog sastava “Konstantin”, koji je osim državne himne otpevao i pesmu “Pukni, zoro”, prepoznatljivu temu iz filma “Montevideo”. Na svečanom otvaranju nije izostao ni vatromet koji je publika oduševljeno komentarisala.

DSC-5266 Miši Janketiću uručena nagrada "Pavle Vuisić"; Foto: Vanja Keser

Umetnički direktor festivala Dragan Vujić Vujke potom je podsetio Nišlije na literarnog velikana u spisateljstvu za decu Duška Radovića, od čije je smrti proteklo 30 godina.

Za izuzetan doprinos glumi uručena je nagrada “Pavle Vuisić” doajenu srpskog glumištu Mihailu Miši Janketiću koji je istakao da je počastvovan zbog podrške koja je, kako je napomenuo, za njega veoma lekovita.

- Ovo je jedno od najvećih odlikovanja koje glumac može dobiti. Ja se njime ponosim. Drago mi je što ovog trenutka obeležavam 55 godina od moje prve pojave pred televizijskim kamerama - poručio je Miša Janketić.

DSC-5366 Velika posećenost prve večeri "Filmskih susreta"; Foto: Vanja Keser

Glumac je napravio osvrt na svoju karijeru i zahvalio se preminulim kolegama Milošu Žutiću i Petru Kralju koji su obeležili njegove prve radove na televizijskim dramama.

Nakon dodele nagrade za životno delo ovogodišnjem laureatu prikazan je film “Montevideo, vidimo se”, koji je u prethodnom periodu zabeležio veliki uspeh kako na domaćoj, tako i na internacionalnoj filmskoj sceni.

Po završetku filma, publici se u Nišu poklonila gotovo cela glumačka postava koju čini veliki broj glumaca mlađe generacije.

DSC-5471 Ekipa filma "Montevideo, vidimo se" poklonila se niškoj publici; Foto: Vanja Keser

Druge festivalske večeri biće prikazana dva filma. Nakon komedije “Spomenik Majklu Džeksonu” reditelja Darka Lungulova, prisutni će moći da pogledaju film “Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa”, urbanu dramu o ubistvu i ljubavi.

Projekcije filmova će u slučaju kiše biti premeštene u salu Doma Vojske.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    15:29 // 25. 8. 2014.

    eh,bojana,bojana,sve si zasenila!

  • Lola

    14:59 // 25. 8. 2014.

    Ovogodisnji filmiski susreti su surety, meni nepoznate Bojane Simovic i njenih laznih politickih prijatelja...Toliko se uzivela... Sve nam je gore... zato putujte, pozdrav sa Tare

  • Nenad

    09:00 // 25. 8. 2014.

    Kad vidim ovog gradonacelnika, odmah se unervozim nesto!!!!

    • Milica

      11:53 // 25. 8. 2014.

      Imam alergičnu reakciju na političare koji su samo došli da se slikaju, da budu viđeni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: