Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:02, 11. 3. 2016.

| Kultura

Glumci sa juga premijerno u predstavi “Majstor i Margarita”

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
majstor i margarita
Ekipa entuzijasta i zaljubljenika u pozorište sa juga udružila se u zajedničkom projektu; foto: J. C.

U niškom Pozorištu lutaka u utorak 15. marta od 19:30 komad “Majstor i Margarita”, koji je po delu Mihaila Bulgakova dramatizovao i režirao Srđan Siđa Živković, premijerno će izvesti glumci iz Prokuplja, Bele Palanke, Niša i Aleksinca.

Predstava je humanitarnog karaktera i sav prihod biće uplaćen na račun OŠ "Ćele Kula" iz Niša za kupovinu IT opreme.

Ansambl predstave čini skoro 30 članova, kako profesionalnih glumaca, tako i onih koji se time bave amaterski, a na sceni će se naći i plesna grupa iz Bele Palanke.

Lik Majstora tumači ujedno i reditelj Srđan Živković, dok će se u ulozi Margarite naći glumica niškog Pozorišta Zorica Damjanović. majstor i margarita U predstavi i profesionalci i amateri

Živković istiće da je “Majstor i Margarita“ višeslojno delo Mihaila Bulgakova sa mističnim, religioznim, ljubavnim, ali i političkim elementima.

Uz originalnu muziku, scenografiju koja nas stranicama iz Jevanđelja i Đavolje biblije podseća na većnu podelu sveta i ljudske duše, plesačice i renomirane glumce potrudio sam se da ovim spektaklom publici prikažem mističnost, ali istovremeno i jednostavnost odgovora o funkcionisanju sveta - kaže reditelj prestave.

Napominje da su lajt-motivi predstave ključne rečenice poput “Svaka vlast je ista”, “Od dobitka na lutriji važnija je ljubav”, kao i “Rukopisi ne gore”.

Cena ulaznice za premijeru u Lutkarskom je 200 dinara.

Nakon premijere u Nišu, predstava će 25. marta biti odigrana u Domu kulture u Beloj Palanci, a potom 5. aprila u Domu kulture u Prokuplju.

Predstava je urađena pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, uz pomoć opština Prokuplje i Bela Palanka, a u organizaciji Domova kulture, Kulturnih centara i udruženja iz jugoistoka Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: