Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 22. 1. 2015.

| Kultura

Glumci sami renoviraju Akademsko pozorište

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
akademsko.jpg
Sređivanje prostora će biti gotovo do premijere nove predstave 29. januara

U niškom Akademskom pozorištu ovih dana vlada prava radna atmosfera, jer glumci sa četkama za krečenje i drugim “rekvizitima” u rukama, paralelno sa probama za predstojeće predstave, sami renoviraju prostorije i scenu svog pozorišta.

Umetnički direktor ovog pozorišta Miloš Cvetković kaže da on i glumci već nedelju dana čiste i kreče ceo prostor, sređuju kostime, prave popis stvari, izbacuju ono što im više ne treba a što je ostalo od predstava koje se više ne izvode.

Odlučili smo da malo renoviramo, jer je krajnje vreme da prostor dobije neku novu boju. Akademsko pozorište je u poslednje vreme na svim festivalima osvojilo po 5 nagrada i mislimo da tako nagrađivano pozorište treba da radi u boljim uslovima - kaže Cvetković.

Nakon krečenja, prema njegovim rečima, glumci će napraviti mini garderobu, staviti nove reflektore i muzički stub.

Cvetković kaže da će sve biti gotovo za koji dan i da će publika koja dođe na premijeru nove predstave 29. januara, moći da uživa u sređenijem ambijentu.

Sredstva za renoviranje je, kaže, obezbedio Studentski kulturni centar, koji je “prepoznao potrebu da ovaj prostor dobije nešto drugačiji izgled”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    09:23 // 26. 1. 2015.

    ...oduze,makar i na ovaj nacin.Milosu Cvetkovicu puna podrska,takodje i glumcima,ako krece kao sto i glume bice to dobar posao!pozdrav!

  • shaft

    09:19 // 26. 1. 2015.

    ...nije ucinila je nepotrebno eksponiranje!nazalost,sluzbeno sam odsutan ovih dana i nisam u situaciji da planiram"danas za sutra",ali moci cete Vi to i bez mene.ima mnogo onih koji treba da se skc-u

  • shaft

    09:14 // 26. 1. 2015.

    @Miroslav Jovic-na "ovo" ste lepo odgovorili,mada sa ukusom gorcine.neosporno da ste dobar direktor i muzicar,dugogodisnji clan hora.ali,pripadati opciji koja u imenu ima "nis" a nista za njega...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: