Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:29, 22. 2. 2013.

| Kultura

Godina Čegarskog boja ili Milanskog edikta?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
reklama-cegar2.jpg
Reklama na niškom Vizantisjkom Bulevaru

Na ulazu u Niš, kod skretanja za Arheološko nalazište Medijana, četiri godine stoji reklama za proslavu 200 godina Čegarske bitke, a o aktuelnom Ediktu ni reč.

Iako je proslava 200 godina od Čegarskog boja bila još 2009. godine, reklame koje najavljuju taj događaj još su vidljive u gradu.

Jedna od njih je ni manje, ni više na banderi kod skretanja za Arehološko nalazište Medijana, za koje je nedavno i sam predsednik države Tomislav Nikolić rekao da je mesto rođenja cara Konstantina, iako je sveti car tu uglavnom odmarao.

U reklamnoj agenciji Adver city kažu da se reklame na banderama zapravo zovu “light boxes” i potvrđuju da su one sa najavom proslave godišnjice Čegarskog boja njihovo vlasništvo.

- To su naše reklame, ali nama je ugovor sa Direkcijom za izgradnju grada istekao i tu smo ih ostavili kako bi ih besplatno ustupili gradu povodom Milanskog edikta. Njihova obaveza bila bi samo naknada troškova izrade postera - kaže direktor agencije Saša Jotov.

Jotov je rekao da je već bilo razgovora sa predstavnicima niške Turističke organizacije, što je potvrdio i direktor ove ustanove Uroš Parlić. reklama

Međutim, direktor Parlić kaže da ne zna kome da se obrati i ko bi trebalo da da inicijativu za postavljanje novih reklama, jer panoi nisu u vlasništvu grada.

- Da li to treba da pokrene gradonačelnik ili Direkcija za izgradnju grada? Niti se zna ko treba da pokrene čitav taj proces, niti mi imamo para za takve reklame - rekao je Parlić.

Ipak, u Direkciji za izgradnju grada objašnjavaju da oni samo obračunavaju naknade za postavljanje reklama i da bi inicijativa trebalo da krene iz neke druge institucije.

- Mi ne odlučujemo o tome šta će da se reklamira, to bi trebalo da predloži gradonačelnik ili Turistička organizacija - rekao je portparol Direkcije Dragan Videnović.

Zbog uobičajene “nenadležnosti”, dok se proslava Edikta usmeno reklamira, u Nišu se najavljuje proslava Čegarskog boja, iako je ona održana pre 4 godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zorica pejić

    21:19 // 24. 2. 2013.

    Gospodin Parlić je neobavešten kao i gomila političara, za njega je pitanje koja je ovo godina jubileja? Težak zadatak, sedi jedan. Medijana će početi da radi septembra, pa se pitam možda ova jubilarna godina Milanskog edikta traje nešto duže , možda24 meseci? Shvtilasam ipak naši čelnici veruju da će PAPA doći u 23 mesecu 2013god. produžena godina verovatno!!!!!!!!!!!!!

  • g

    11:40 // 23. 2. 2013.

    Ма ви не разумете, није њима проблем да скину и промене то, они само желе да искажу велико поштовање према Стевану Синђелићу и осталим који су се борили у тој бици.. :)

  • ОДЛАЗИМ ЈА ОДАВДЕ

    22:24 // 22. 2. 2013.

    Ма исечите и металне бандере на којима су закачени панои. Овом граду ни улично осветљење није потребно. Од оволико буџетских установа, гардских органа и јавних предузећа не зна се ко је надлежан да да предлог?! Најбоље је да градоначелник постави још једног саветника за предлоге на паноима и бандерама, а да град формира још једно јавно предузеће или установу која би се само тиме бавила. Удомите све неспособне и компромитоване партијске кадрове.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: