Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 22. 12. 2012.

| Kultura

Gospodin Pinokio održao koncert

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Gospodin-Pinokio-22.jpg
Gospodin Pinokio, Foto: Marko Pekić

Koncert niškog benda Gospodin Pinokio sinoć je propratilo dvestotinak ljudi. Kao gosti nastupili su i nešto mlađi prijatelji benda, Ego i Stereolimit.

Kao i poslednjih meseci, jedno od nekoliko glavnih niških stecišta uživo izvođene rokenrol muzike, sinoć je ponovo bio klub Fidbek. Na repertoaru su ovog puta bili niški bendovi koji su iskoristili priliku da se za njih ponovo čuje, i da se postave na tron, malo poljuljane niške rok scene.

Za početak, pred Nišlije je oko deset i trideset izašao bend Ego čija se mešovita ekipa pobrinula za uvertiru. Ženski članovi ovog benda napravili su energični uvod u veče koje su pre svega obeleželi kvalitetni bubnjari.

Nakon Ega u sličnom ritmu nastavio je i bend Stereolimit. Njihov entuzijazam i broj publike koja je u trenutku nastupa bila prisutna nimalo nije ukazivala da se takozvane zvezde večeri tek spremaju. Po oceni prisutnih svirka gostiju bila je dovoljno ubedljiva da se na trenutak zaboravi trenutak koji je trebalo da usledi.

Gospodin Pinokio je nakon ponoći preuzeo kontrolu nad Fidbekom i publici pružio pravo uživanje.

Gospodin-Pinokio-21 Foto: Marko Pekić

Svirajući u početku nešto sporije pesme polako je uvodio publiku u ekstazu, da bi na kraju prilično energičnim nastupom pokazao da njihovo vreme nikako nije prošlo.

Svakako da se za to pobrinuo i novopridošli bubnjar Vladan Božilović Boža koji se u ovoj ekipi jako dobro snašao. Božu je niška publika već imala prilike da gleda na nastupima Totalnih Klošara kao i u solo koncertima Galeta Kerbera i Najde.

Kao pripadnik generacije koja je formirala savremenu rok scenu grada Niša oduševljen sam nastupom svih bendova. Posebno bih pomenuo sve večerašnje bubnjare jer je njihova energija blizu tri sata održala publiku u odličnom raspoloženju.“ Izjavio je za Južne vesti Nikola Stojanović, jedan od posetilaca.

„Mislim da grad Niš još uvek nije mrtav po pitanju rokenrola. A to je dokazala večerašnja publika i svi oni koji su nam pružili podršku. Mi smo se trudili da dovođenjem novog bubnjara promenimo nešto što nas je do sada karakterisalo, jer bubnjar daje određenu dimenziju jednom bendu. Smatram da je svirka protekla više nego uspešno“ rekao je Šile frontmen Pinokija.

Ovaj bend je osnovan još 1993. godine ali je u svojoj karijeri imao skoro desetogodišnju pauzu. Poslednjih godina vraćaju se na vodeće mesto niške scene.

Gospodnik Pinokio, Feedback

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: