Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 14. 3. 2022.

| Kultura

Gostujuća predstava o važnim, ali zaboravljenim ženama u Narodnom pozorištu

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
zaboravljene
Gostovanje predstave "Zaboravljeni"; Foto: Beoart

Ko su bile neke od žena bez kojih srpska istorija ne bi bila ista, ali ih Srbija i narod ne pamte, niška publika moći će da pogleda u utorak 15. marta u Narodnom pozorištu u predstavi "Zaboravljene“. Predstava počinje u 20 sati, a karte se mogu kupiti na biletarnici Pozorišta po ceni od 500 dinara.

Osim priča o ženama koje su ostavile upečatljiv trag u srpskoj istoriji, a koje nisu doživele da se njihovo delo vrednuje, predstava priča i o sadašnjem položaju žene, mentalitetu, kulturi zaboravljanja i budućnosti.

"Zaboravljene“ je komad, sastavljen od više slojeva, pa se, uporedo sa navedenim radnjama, razvija i slika položaja žene u društvu, kojem pripadamo. Taj proces emancipacije društva je spor i težak, traje još uvek, zbog naše tradicionalne konzervativnosti i nespremnosti muške populacije da, tek tako, napusti svoj privilegovan položaj u tom odnosu - navode u saopštenju.

Delo je rađeno po tekstu Zorke Novković i Jelene Jovanović, režiju potpisuje Marija Milenković. U predstavi igraju Katarina Radivojević, Ana Franić, Vaja Dujović, Nina Nešković i Petar Đurđević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    23:16 // 14. 3. 2022.

    Po naslovu, neko je zaboravio zene u Narodnom pozoristu ! ?
    Dalje, ne moze se samo, suvoparno preneti tekst za medije iz pozoriste, vec treba napisati, zainteresovati se, da je gostujuca predstava proizisla iz teatra Vuk ! Ako se hoce biti novinar kulturne rublike !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: