Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:07, 9. 9. 2013.

| Kultura

Grad Niš ipak ne finansira Cecin koncert

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
Gradska-kuca.jpg
foto: Ceca.rs

Pored koncerta Svetlane Ražnatović Niš je bio pokrovitelj koncerata Vlade Georgieva, Željka Vasića, Dženana Lončarevića, ali i organizacije BAUK. U Gradskoj kući kažu da je pokroviteljstvo nematerijalno.

Rešenje gradonačelnika Niša Zorana Perišića kojim odobrava pokroviteljstvo Cecinog koncerta uzburkalo je nišku javnost.

Komentari na društvenim mrežama su bili različiti, a iz Gradske kuće poručuju da razloga za nezadovoljstvo nema.

- Pokroviteljstvo se sastoji u tome da je Grad organizatorima odobrio punktove u gradu gde mogu da postave štandove za prodaju karata. Organizator koncerta „Klub srbsko-ruskog prijateljstva“ plaća prostor (Plato Niške tvrđave) - saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

resenje Rešenje o pokroviteljstvu koje je potpisao gradonačelnik Niša Zoran PerišićU kabinetu objašnjavaju da je Niš bio pokrovitelj koncerata Vlade Georgieva, Željka Vasića i Dženana Lončarevića, ali da se tada pokroviteljstvo ogledalo u izdavanju prostora za koncert. Izvođačima je za nastup Grad ustupio Letnju pozornicu.

- I oni su kao i organizatori Cecinog koncerta bili u obavezi da određenu sumu novca daju u humanitarne svrhe - kažu u kabinetu, ne precizirajući o kojoj sumi je reč.

Gradski većnik za kulturu Srđan Aleksić bio je nedostupan, a u pres službi gradonačelnika nisu znali po kojim kriterijumima gradonačelnik odobrava pokroviteljstvo.

Podsetimo, koncert Svetlane Ražnatović najavljen je za 28. septembar u 20 sati. Održaće se na platou niške Tvrđave u organizaciji NVO "Srbsko-ruski centar", a uz pokroviteljstvo Grada Niša.


Zaobiđena Uprava za kulturu

Vredi pomenuti da gradska Uprava za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport, prema rečima načelnice Jelice Velaje nije bila uključena u donošenje rešenja o pokroviteljstvu.

Shodno tome, kaže načelnica, njena uprava nije upoznata ni sa procedurom i načinom na koji se odobravaju pokroviteljstva.

- Proceduru zaista ne znam. Uprava tu nije uključena nas samo obaveste šta se dešava u gradu iz resora naše uprave, a pod pokroviteljstvom Grada - objašnjava Velaja.

Veroljub Radojković, koncert promoter, koji uglavnom u Niš dovodi rok bendove poput Bajage, Van Goga, Blok Out-a, Orothodox Celts-a, Hladnog piva, Darkwood Dub-a, Ramba Amadeusa, Negativa, Partibrejkersa, Darka Rundeka, Del Arno benda i mnogih drugih kaže da nije često nailazio na pomoć Grada prilikom organizacije koncerata.

- Meni je lično žao što se ne podržavaju više rok koncerti i što se Grad očigledno okrenuo na drugu stranu. Što se mehanizma i same organizacije tiče ja nemam iskustva da mi je Grad pomogao za nešto - kaže Radojković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tata Tatira

    11:52 // 15. 9. 2013.

    Bivšu ženu ratnog zločinca, blisku prijateljicu M. Ulemeka Legije, a i Ivice Dačića - zakonom zabraniti!!!

  • Maca

    18:03 // 11. 9. 2013.

    I koncert ce napuniti pacenici i balavurdija otupela od ukusa za dobru muziku, jer se svi nadaju se da ce da im produzi vek, ako je popiju ko lek. Tol'ko.

  • Milan Mihajlović

    16:18 // 10. 9. 2013.

    "Nematerijalno" je oproštena taksa na zakup prostora za potrebe promocije koncerta, dozvolom da se instaliraju reklamni pultovi. Ja sam morao da platim taksu kada sam reklamirao moj poslovni projekat.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: