Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:49, 6. 3. 2023.

Grad Niš raspisao konkurse za finansiranje kulturnih projekata, izdvojeno 6 miliona dinara

gradska kuca u nisu, foto jv ljubica jocic Isti iznos kao prošle godine, manji u odnosu na 2021; ilustracija; foto: JV / Ljubica Jocić

Niška umetnička udruženja, umetnici koji rade individualno, kao i ustanove kulture čiji osnivač nije Grad Niš, mogu da se prijave na konkurs za finansiranje projekata, za koji je Grad izdvojio 5 miliona dinara. Raspisan je i konkurs za sufinansiranje mobilnosti umetnika, a za to je opredeljeno milion dinara. Za oba konkursa prijave su otvorene 30 dana.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • AntiPA

    13:14 // 6. 3. 2023.

    Za medije (citaj za SNS propagandu) Grad je izdvojio 12 puta vise para nego za kulturu. Kvalitetni ljudi su ili vec napustili kulturu ili ce uskoro, a onda ce SNS upumpati pare za svoje partijske mediokritete kroz projekte SNS kulture.

    Narode, ti spavaj. Plase te nestankom kulture ulaskom u EU, a direktno u lice ti nabijaju jasan plan da se unisti svako zrno vrednosti.

    • Smuk II

      14:19 // 6. 3. 2023.

      @AntiPa : Kulturi smo odavno /zadnjih 10-ak godina/ rekli zbogom što Srbima i nije tako "strašno" ali šta ćemo sa ZDRAVSTVOM i uslugama teško obolelom narodu /mentalno i fizički/?

    • Tajanstveni Alan

      07:45 // 7. 3. 2023.

      Taj narod, stanovnike Nisa( gradjana vise nema) , ne interesuje kultura ! Kao sto neko ovde, surovo ali realno, rece, vazno da se nakrkam, napojim, naspavam i "ic me tija cirkuzani ne interesuju, imam si Zadrugu , tu kulturu vec placam na kablovsku" !

  • Zadnji na tabeli

    16:08 // 6. 3. 2023.

    Šta se dešava sa konkursom za sportske klubove? Predaju se konkursi u oktobru-novembru, raspodela bude objavljena u maju a prve pare možda u julu??? Najgora vlast ikada, rade šta požele, ne može im niko ništa.

  • Zoki ajduk

    16:13 // 6. 3. 2023.

    Za prozori konkurisasmo još prošlu godinu u ovo vreme, za toj nema pare.

  • Mika

    19:28 // 6. 3. 2023.

    Kulturoooo- evE me! :D

  • Mikac

    08:26 // 7. 3. 2023.

    Za kulturu 6M!?!? Auu što je najgore, te pare će da dobije neki kvazi kulturni projekat za koji niko nije čuo, pa će kao oni što muvaše sa Univerzitetom da ih poapse, tri dana pričanje i zaboravismo....6M za kulturu??? Užas.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: