Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 29. 7. 2022.

Grad odgovara na najavu odlaska "Nišvila" iz Niša: Dobili su manje novca jer nisu opravdali sve troškove

nišvil 24 umesto 30 miliona ove godine za "Nišvil"; foto: T. T.

Nakon najave direktora festivala da se "Nišvil" od naredne godine možda neće održavati u Nišu zbog nedovoljno novca, iz Grada odgovaraju da su organizatori prethodne dve godine nisu opravdali sav potrošen novac i da su im taj iznos umanjili ove godine, pa zato umesto dogovorenih 30, dobijaju 24 miliona dinara.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Des - pot

    14:19 // 29. 7. 2022.

    Pa čekaj be, ako nisu opravdali narodne pare koje ste im dali, što gi ne po'apsite, nego se igrate sa festivalom izuzetno značajnim za naš grad!

    • Alkibijad

      14:42 // 29. 7. 2022.

      Pravilno razmišljanje. Ali da naša vrla i za grad zabrinuta budžetska inspekcija, a i gradonačelnica, prvo nabroje šta je i za šta trošeno nenamenski. Blagojević kaže da ih je ta ista inspekcija kontrolisala i ranij i sve jebiloOK. Nešto mi se čini da je budžetska dobila nalog koliko minimalno ima da pronađe nenamenskog trošenja - tako da njihova obrazloženja ne bi prošla ni na njuz.net.

  • Neupućeni

    15:02 // 29. 7. 2022.

    Samo bih da pitam gradonačelnicu dali zna koliko Novi Sad pomaže Egzitu?
    Ako nezna neka pita svog stranačkog kolegu.
    I ako Nišvil ništa ne znači za ovu rupu od grada naročito od kad je ona ma čelu, što im uopšte nešto i pomažu?!

    • Nikola

      16:55 // 29. 7. 2022.

      Da li, ne znam itd. Prvo to pa onda debata na ovoj i sličnoj temama.

  • Gojko

    15:26 // 29. 7. 2022.

    Ako nisu opravdali potrošene pare neko treba da ide u ćorku. Ako niko ne ide u ćorku to znači da 1. lažete da je nenamenski trošeno ili 2. policija i tužilaštvo ne rade svoj posao.

  • Ljuba

    16:01 // 29. 7. 2022.

    Hmmm, ako im obezbedite nepotrebni kancelarijski materijal, po neverovatno povoljnim cenama, kao i školama, festival će biti poželjan...

  • Aco

    16:40 // 29. 7. 2022.

    O kakvoj pomoci pricaju? Hoce da naplate koriscenje tvrdjavske livade Nisvilu a za koncert Aci Pejovicu je dali besplatno! Unisti nam Nis ova nacisto.

  • Limunko

    17:24 // 29. 7. 2022.

    Hahaha. Gle ko govori.

  • Bruno

    17:28 // 29. 7. 2022.

    Više para izdvojeno za nazovi fontanu i njeno čišćenje no za festival. Da inspekcije, finansijske, i tužilaštvo rade kako treba svi vi bi bili u ćorki

  • Jelena Karleuša

    18:09 // 29. 7. 2022.

    Bitno da Karleuša dolazi u Leskovac...Sve smo gori po moralu i duši... Tužno za Nisville,bio je simbol našeg grada izuzetno lepa manifestacija za grad i pogotovo mlade ljude koji su volontirali i družili se...

  • Dragan R

    18:22 // 29. 7. 2022.

    Džez je nastao u Nju Orleansu, sa korenima u afričkoj tradicionalnoj muzici. Ja ne vidim ni jednu dodirnu tačku te i takve muzike sa našim podnebljem i verujem da u našem gradu na prste dve (možda i samo jedne) ruke mogu da se nabroje ljudi koji zaista vole i razumeju tu muziku. Zato mi uopšte nije jasno šta će nam takav muzički festival? Zašto hoćemo ono što nismo?

    • Bruno

      08:41 // 30. 7. 2022.

      Stvarno si blistav um. Po tvojoj logici znači ne bi trebalo u Srbiji organizovati ništa sem festivala sa frulama. Ajde da raspustimo simfonijski itd.

    • Bla bla

      08:47 // 30. 7. 2022.

      Kad neko hoće da ispadne pametan a ispadne glup. Kakve veze ime gde je šta nastalo? Ni šajkača nije srpska pa se kunemo u nju. Ne razumete jazz, ali zato sigurno razumete tursku muziku koju prepevavaju?

    • Bruno

      10:02 // 30. 7. 2022.

      Otslušaj Pat Matheny, The Crusaiders, Chuck Mangione, Kenny G, Weather report ( nije vremenska prognoza) i da ne nabraja još. Edukuj se malo.

    • AntiPA

      10:12 // 30. 7. 2022.

      Mislim da treba uvesti ogranicenje prava glasa. Naime, kada neko napise tri puta komentar u kojem pokaze elementarnu misao u nefukncionalnost ovog tipa, nema pravo da glasa na narednim izborima. U suprotnom, nama ce vladati idioti, ko sto je sada slucaj.

    • Aleksandra

      11:42 // 30. 7. 2022.

      Molim Vas, ovujte opanke, jer potičete iz kraja gde se patike ne zna, odreknite se pice, špageta, i sl. A možete slobodno i da se vratite na selo, bez struje i kanalizacije. Budite ograničeni u svom svetu.
      Mi ostali bi, eto, da imamo proširene vidike, da uživamo u svetskoj kulturnoj baštini približavajući je našoj kulturnoj baštini.

    • Borac za kulturu Nisa

      12:49 // 30. 7. 2022.

      Gospodin Ivan Blagojevic je kao direktor Jazz Festivala Nisvile bio pozvan i zajedno sa jos 15 direktora Jazz Festivala iz razlicitih zemalja sveta...bio je gost Jazz Festivala u Nju Orleansu. Posebno uvazavanje je dobio i od direktora najveceg Jazz Muzeja u Nju Orleansu, i gospodin Greg je zeleo da dodje da poseti i Festival i Jazz Muzej Nisville u nasem gradu. Kultura je najbolji AMBASADOR ...

  • Todor Ilic

    18:55 // 29. 7. 2022.

    Gradonacelnica bolje da ne radi nista. Idi zeno na poso, popi kaficu, neki trac i pravac kuci. Jer sta god da si uradila do sada, uradila si pogresno.
    P.S. Ovo kazem kao clan SNS-a

    • Torpedo

      07:19 // 31. 7. 2022.

      Zbog tebe i nje ,dovde smo dogurali ! Sto joj ne kazes na partijskim sastancima?

  • Adolf

    20:03 // 29. 7. 2022.

    Nislije bi kliker pokvarili...

  • Neko iz mase

    21:06 // 29. 7. 2022.

    Bahato i bezobrazno. Drugačije i ne znaju.

  • Alex

    21:30 // 29. 7. 2022.

    Zato Belmužijada i Burekdžijada će da opravdaju dodeljena sredstva i ima da ostanu. Dovedite i cirkusi iz ceo svet pa pravite cirkusijadu. Kakav grad, takve i manifestacije.

  • Sportista Nis

    23:11 // 29. 7. 2022.

    Hm, nije opravdao sredstva!? Izvinite, ali da bilo ko od nas obicnijih smrtnika ne opravda desatak hiljada, kamoli 6 miliona, mislim da vise nikad ne bi ni banku dobio.

  • grad im postavi predsednika saveta festivala i nestane oko 6 000 000 rsd

    07:09 // 30. 7. 2022.

    ako je Sotirovska nezadovoljna što nema njenog dela kolača neka pita stranačkog kolegu gde se denuše te pare, možda čovek negde zaturio na putu do stranke...

  • Jordan Bugarski

    07:12 // 30. 7. 2022.

    Srbija je jedina zemlja gde je najveća korupcija, pazi 'vamo: u sudstvu, kulturi i policiji. Treba izdvajati za kulturu, ali, i kontrolisati potrošnju novca. WC u Sićevu košta koliko smeštaj i ishrana svih pisaca. Zatim, u Nišu, jedan čovek ima TRI književna udruženja. Isto važi i za jednu madam. Opština im daje novac i- ko to kontroliše!Neko taj novac mora da zaradi, a to smo mi, radnici jadnici

  • Lola

    08:53 // 30. 7. 2022.

    Grad je “proterao” i druge dobre manifestacije i one koji su sposobni da to organizuju! Umesto toga odrzavaju se projekti njijovih clanova “puni nicega”! To je politika SNS clan si dobices, samo si sposoban, a nisi clan neces dobiti.NISTA. Podrzavam odlazak Nisvila, da organizatori predahnu i shvate da je moguce organizovati nesto bez ponizenja! I ispravljanja krivih drina!

  • Aleksandra

    11:38 // 30. 7. 2022.

    Seljoberi ne shvataju da je Nishville postao brend koji treba da forsiraju što više, jer je od njega mnooogooo više koristi za grad nego štete. Ali, kad na vlasti imaš prazilukoviće, pokondirene tikve, skorojeviće, šta očekivati?

  • Ex faca

    11:43 // 30. 7. 2022.

    Sve je to orkestrirano sa vrha. Kako jedan nebitan gradić sa juga da ima tako reprezentativan festival. Ili će ga preseliti u prestonicu ili će se zvati Beovil. U Ni možda ima muljatora ali Bg ima lopove na angro sa pokrićem. To je tako i slabo šta se tu može

  • Borac za kulturu Nisa.

    13:07 // 30. 7. 2022.

    Dragi sugradjani, ne smemo dozvoliti da nam politicari,(, nije vazna stranka, vazan je funkcioner sa imenom i prezimenom i znanjem u oblasti o kojoj govori ) , ugrozavaju vrednosti u nasem gradu u oblasti kulture i umetnosti. Nikada gora situacija u kulturi, od svih iz kulture traze da se rade Javne nabavke za umetnike...to je DNO DNA...U budzetkim kucama, ne smeju da reaguju jer su politicari.

  • Dragan R 2

    14:31 // 30. 7. 2022.

    Ne pada mi na pamet da odgovaram ljudima koji su popljuvali i mene i moj komentar. Sa onima kojima je svako drugačije mišljenje povod za vređanje i etiketiranje je neozbiljno i neodgovorno polemisati. Jedino ostaje da vratim istom merom, ali ništa od toga jer su nas "u opancima" vaspitavali da je to nedostojno čoveka.

    • Čovek

      18:51 // 30. 7. 2022.

      Ti si rođo sam sebe popljuvao tako nebuloznim komentarom i u skladu sa time si dobio odgovore gde ne videh da se neko nešto posebno bavio tvojom ličnosti.
      Evo ja prvi ne volim Jazz i nikada ga nisam voleo i sta sa time?Ne treba da postoji zbog mene jedan ovakav festival svetskog renomea?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: