Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 11. 4. 2019.

| Kultura

Grafike sa Likovne kolonije u Niškom kulturnom centru

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
Niški kulturni centar
Izložba u NKC-u; Foto: Arhiva J. V.

Izložba grafika sa Likovne kolonije u Sićevu građani će moći da pogledaju u petak, 12. aprila u Galeriji Niškog kulturnog centra, sa početkom od 19 sati.

Likovna kolonija grafika nastala je u vremenu teških kriza koje se, kako kažu organizatori, osećaju i u svetu umetnosti.

Međutim, sama priroda umetnosti se suprotstavlja i predstavlja mogućnost da pojedinac svojim jezikom može da izrazi svaku emociju, želju i potrebu - piše u pozivu na izložbu.

Na Likovnoj koloniji učestvovalo je osam grafičara: Nikola Radosavljević iz Užica, Nemanja Milenković i Tatjana Marticki iz Novog Sada, Mirjana Preradović i Dragana Nikolić takođe iz Republike Srpske, Mika Lovre iz Beograda, Kristina Vatova iz Bugarske i Pavel Celkosiz iz Makedonije.

Pored svake krize kroz koju je prosla Likovna kolonija, ostaje i ostaće da svaka kriza daje najbolju umetnost, pa zbog toga Likovnu koloniju grafika treba smatrati kao zaštitnika, koji čuva i neguje tradiciju u Srbiji i regionu - kaže Ivan Veselinović iz NKC.

Ovo je 34. Likovna kolonija, a ovogodišnji radovi, poručuju iz NKC, govore instiktom i predstavljaju sliku doba kroz likovni izraz umetnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: