Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:08, 16. 5. 2021.

| Kultura

Gran-pri i još 5 nagrada za predstavu niškog Lutkarskog na festivalu "Mali Joakim"

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
1280x0_palcica-foto-pozriste-lutaka-nis
Poznata priča o devojčici maloj poput palca; foto: Pozoriste lutaka Niš

Predstava Palčica Pozorišta lutaka Niš je na 13. festivalu predstava za decu profesionalnih pozorišta Srbije "Mali Joakim“, koji je održan u Gračanici, osvojila Gran-pri i još 5 nagrada - za režiju, scenografiju, kostimografiju, glumačko ostvarenje i specijalno priznanje za više epizodnih uloga.

1 (2) Niški lutkari pobrali sve nagrade; foto: Pozoriste lutaka NišU obrazloženju stručnog žirija navedno je da je predstava Palčica "predstava jasnog i dosledno sprovednog koncepta, modernog izraza i estetske usklađenosti, koja lako i precizno komunicira sa publikom“.

Zato joj je dodeljen Gran-pri "Mali Joakim“, a nagrada za režiju pripala je Dragani Miloševski Popov, za scenografiju Zorani Petrov, za kostimografiju Stefanu Savkoviću, dok je Aleksandra Pavlović za ulogu Palčice dobila nagradu za glumačko ostvarenje, a Jelena Đorđević
specijalnu nagradu za više epizodnih uloga.

Po motivima bajke Andersena tekst za predstavu Palčica napisala je Milena Depolo, a glumački ansambl je na festivalu nastupao u sastavu Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Jelena Đorđević (k.g), Srđan Miljković i Lazar Nikolić (k.g).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lady Gaga

    20:23 // 16. 5. 2021.

    Direktorka je lom napravila na prethodnom radnom mestu. I nije tajna da je u lutkarskom haos. Ovo je samo mazanje ociju javnosti. Dragana Sotirovski mora da je skloni.

    • Sf

      07:40 // 17. 5. 2021.

      Što jeste-jeste, al je ona premija za prodavca magle i usisivača budžeta Ž. Milovanovića, on može da se podiči nagradom iz doma kulture Slivnica..

  • Bogdan V

    20:18 // 16. 5. 2021.

    Direktorka se vratila sa bolovanja i paf nagrade.
    Kakva lažna slika. Ali dobro, Zveki pao, pašće i svi njegovi.
    Prva žena grada spojiće vas sa Narodnim i džabe nagrade.

  • Sandu

    17:30 // 16. 5. 2021.

    Ma bravo neradnici, jos drzite Sns ljubavnicu da vam sredjuje nagrade. Bili ste dobri sada ste dno. Ziri namesten, sve se zna unapred, sramota bre ljudi. Širite laznu sliku o uspehu. Doci ce i tome kraj. Uskoro, nadajmo se. Kada ode Sokobanjka, sve cete za njom da popadate.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: