Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:47, 1. 7. 2014.

| Kultura

Gran-pri za crtać mladih Nišlija

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
pic-13.jpeg
Nagrađeni film nastao na Međunarodnoj koloniji animiranog filma za decu i mlade

"Bitka kod Milvijskog mosta", kratki animirani film koji je nastao na Međunarodnoj koloniji animiranog filma za decu i mlade u Nišu, dobio je gran-pri za najbolji film na 43. Reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije.

U konkurenciji 25 filmova koje su osmislili i uradili mladi uzrasta od 15 do 19 godina, "Bitka kod MIlvijskog mosta" proglašen je za najbolji. Film je urađen u crno-beloj tehnici, crtežom na papiru uz kompjutersku animaciju. crtac Deo tima će opet učestvovati na koloniji crtanog filma

Nagrađeni film napravio je tim od petnaestak mladih iz Niša i okoline, i to na prošlogodišnjoj koloniji čija je tema bila car Konstantin Veliki. Želja autora bila je da jedan veoma bitan događaj iz prošlosti prikažu kroz animirani šahovski dvoboj.

Prema rečima Tamare Sević, članice autorskog tima, odlučili su se za bitku kod Milvijskog mosta jer je priča o njoj zanimljiva.

- Hteli smo da približimo mladima deo istorije koji manje ili više znamo, i to kroz današnje svetlo. Odlučili smo se za crno-belu tehniku jer se malo koristi, a smatrali smo da može dobro da prenese tu istorijsku priču - kaže ova osamnaestogodišnja Nišlijka.

Tamara kaže da je ceo tim oduševljen što je njihovo delo nagrađeno, kao i da će se većina njih opet sresti na ovogodišnjoj koloniji u Opštini Pantelej.

Autori filma su i Marko Rašić, Jelena Stanković, Danica Stanković, Miloš Stošić, Milica Veličković, Andrea Aleksić, Đorđe Bogavac, Tanja Stepanović, Aleksandra Stanković, Tijana Tasić, Ana Gligović, Anja Kljajić, Sandra Mikić, Mladen Stojanović i Marijana Veličković.

Muziku za film uradio je Bata Zlatković, a mentori su bili Zoran Stefanović, Slobodan Milošević, Sanja Lazetić i Goran Stefanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: