Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 25. 7. 2014.

| Kultura

“Groš” i horovi na festivalu u Niškoj Banji

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
gros
Ansambl "Groš" u subotu na festivalu

Veliki letnji festival u Niškoj Banji nastavlja se ovog vikenda nastupima Učiteljskog hora “Lira” i ansambla “Groš”, izložbom ručnih radova i degustacijom jela i vina.

Večeras će na platou kod fontane od 19 sati mališani imati priliku da se zabavljaju u društvu instruktora plesnog kluba “Sving” i da se oprobaju u poslastičarskoj, umetničkoj i šahovskoj radionici.  

Od 20 sati nastupiće gradski hor i orkestar "Justinijana Prima" iz Lebana, a sat vremena kasnije na scenu će izaći Učiteljski hor "Lira" iz Niša.

- Na repertoaru ovih horova naći će se veliki broj starih izvornih i starogradskih pesama, kao i ruske romanse, francuske šansone i grčke pesme - navode u GO Niška Banja koja je organizator festivala.

U subotu, 26. jula, od 18 do 20 sati niške auto-kuće pomovisaće nove modele četvorotočkaša, a biće održana i izložba vespi. Potom će biti otvorena izložba tradicionalnih ručnih radova i rukotvorina koje su delo članica udruženja žena "Srce" i "Kruna".

- Posecioci festivala će takođe moći da degustiraju tradicionalna sprska jela koja članice ovih udruženja pokušavaju da sačuvaju od zaborava. Udruženje gljivara pripremaće jela od pečuraka, predstavnici Srvljiga tradicionalni specijalitet belmuž, a očekuje nas i lovački gulaš i vino sićevačkih vinara - kažu organizatori.

Niški ansambl “Groš” održaće koncert u subotu, od 20 sati.

Veliki letnji festival u Niškoj Banji završiće se u petak, 1. avgusta, nastupom Aleksandra Ilića i Biljane Jeftić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nenad

    16:38 // 26. 7. 2014.

    ...ne moze dobiti prelaznu ocenu.Zasto? Ponajvise zbog kasnjenja sa pocetkom.I jednih i drugih. "Lira" je nastupila oko 22h. Bilo je jos sitnijih nedopustivih propusta, koji se ne smeju u buduce ponov

  • БАЊАЦ

    14:44 // 25. 7. 2014.

    Све је то лепо него где нам је градоначелник Бање? Фествал траје неко време, нека се општинари сете и позову га са викендице на Завоју!Иoнако му је плата бедних 120.000 дин. Да се не испусти. СРАМОТА

    • Svevladovic

      20:19 // 25. 7. 2014.

      On je is DSS presao u URS a sad moljaka za ga prime u SNS! Ne zna se ko je gori - da li on ili ovi sto su ga primali ili ce tek da ga prime!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: