Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:30, 3. 6. 2013.

| Kultura

Harfa i flauta na "Constantinus" festu

Autor:S.R.Izvor:Južne vesti
490x370-festival-constantinus-nis-2013.jpg

U četvrtak 6. juna, trećeg dana međunarodnog muzičkog festivala „Constantinus“, niškoj publici će se predstaviti poznata flautista Ivana Iva Ugrčić zajedno sa solistom na harfi Ljiljanom Nestorovskom.

„Ovo je poseban koncert  jer će Nišlije na sceni prvi put videti kombinaciju harfe i flaute. To je premijera u našem gradu, na to smo ponosni, a s obzirom da je reč o sjajnim muzičarima, verujem da uživanje prisutnih neće izostati.“ – rekao je prof. mr. Igor Aleksić, direktor festivala.

Iva-Ugrcic-300x190 Ivana Iva Ugrčić Flautista Ivana Iva Ugrčić je studirala i diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ljubiše Jovanovića, sa najvećom ocenom 10 i bila stipendista grada Beograda, Republike Srbije i Norveške vlade. Paralelno sa Muzičkom akademijom studirala je i Fakultet organizacionih nauka (FON). Po završetku studija u Beogradu, kao stipendista fondacije “Roussel” odlazi na usavršavanje, gde stiče Master diplomu i diplomu koncert majstora.

Nastupala je na festivalima kao sto su Flauta Fest, Festival Sarajevska Zima The Art Of Love, Exit festival, Classic Fest. Od 2010. održala je preko 100 koncerata u zemlji i inostranstvu sa 8 potpuno tematski i programski razlicitih sadrzaja ( The Four Seasons, French music, Fantasy, Voyage, Romantic era, Opera fantasy, Valentines, Flautissimo itd.) Radi kao slobodan umetnik – solista i kao član kamernih sastava. Trenutno radi na albumu “VOYAGE” za fl autu i keltsku harfu a u pripremi je i snimanje albuma “A. Vivaldi - THE FOUR SEASONS” za fl autu solo, gudački kvartet i čembalo u izdanju Kolarčeve zadužbine u junu 2013.

ljiljana-nestorovskaa-300x190 Ljiljana Nestorovska Ljiljana Nestorovska je završila redovne i poslediplomske studije harfe na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Milice Barić. Već punih 27 godina aktivna je kao pedagog, najpre u Muzičkoj školi „Mokranjac“ (1986-1997.), a zatim na Fakultetu muzičke umetnosti (od 1997), gde je danas redovni profesor i šef poliinstrumentalne katedre.

Ljiljana Nestorovska ima redovnu orkestarsku aktivnost. Ona je stalni honorarni solo harfi sta Sarajevske fi lharmonije i opere od 2000. godine, i Crnogorskog simfonijskog orkestra (od 2010. godine). Nekoliko godina je bila angažovana kao solo harfi sta Beogradske fi lharmonije i orkestra RTS-a. Povremeno nastupa sa Simfonijskim orkestrom Niša, i Umetničkim ansamblom Vojske Srbije.

Više informacija o izvođačima i programu pročitajte na zvaničnom sajtu festivala www.constantinus.rs

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • joza

    09:47 // 4. 6. 2013.

    Uzivanje prisutnih....koje nebuloze, ko uopste finansira ove projekte i kao Festivale?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: