Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:47, 18. 6. 2021.

| Kultura

Horovi iz devet zemalja na festivalu duhovne muzike u Nišu

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
festival horova
Bogat program; foto: T. R.

Ovogodišnji “Muzički edikt” od 20. do 23. juna okupiće 14 horova iz devet zemalja. Program će se održati na platou ispred Svetosavskog doma i u Sabornom hramu, a horovi će nastupati i u drugim gradovima u zemlji.

Organizatori kažu da je cilj da predstave Niš svetu, da dovedu svet u Niš i da ljudima prenesu vrednosti poput sabornosti i zajedništva.

Starešina Sabornog hrama protojerej-stavrofor Branislav Cincarević ističe da je festival vezan i za slavu Sabornog hrama i da će njime biti obeležena, kako kaže, pobeda nad epidemijom.

Iza nas je loše vreme i grad sada otvara svoje kapije i to prvo u Sabornom hramu. U nedelju uveče, posle naše velike litije, mi ćemo da se okupimo i čujemo naše divne izvođače. Ovo će na neki način biti obeležavanje i pobede nad epidemijom - kaže protojerej-stavrofor Cincarević.

Direktorka Turističke organizacije Niš Dragana Petković pozvala je sve organizatore festivala da se pridruže i da grad, kako je rekla, nastavi sa tradicijom okupljanja turista.

Želim da izrazim zadovoljstvo zbog toga što nakon pandemije, jednog teškog perioda, otvaramo naš grad upravo kulturnim manifestacijama. Organizatori će imati priliku da predstave bogato kulturno-istorijsko nasleđe našeg grada. Želimo da otvorimo nišku Tvrđavu i kapije našeg grada svim organizatorima festivala - ističe Petković.

Kako je saopšteno, osim horova iz Niša, Beograda, Kruševca i Leskovca, nastupiće i horovi iz Gruzije, Bugarske, Albanije, Amerike, Poljske, Rumunije, Ukrajine i Letonije.

Sedmi Međunarodni festival duhovne muzike organizuje se pod pokroviteljstvom patrijarha srpskog Porfirija, a sa blagoslovom, niškog episkopa Arsenija, navode organizatori.

Kompletan program festivala preuzmite u nastavku teksta.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Program festivala (preuzmi) - 2,879.20 KB
Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: