Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:14, 10. 12. 2018.

| Kultura

Humanitarni "Muzički ringišpil" u niškom Simfonijskom

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
Simfonijski proba
Od prikupljenog novca kupiće se instrumenti i oprema za Fakultet umetnosti; instrumenti; Foto: JV/V. Milić

Koncert na kome će brojni muzičari povesti prisutne na putovanje kroz različite epohe, egzotične predele i upoznati ih sa originalnim kombinacijama instrumenata i stilova, te “provozati” na ringišpilu od muzike Stonsa, preko džeza do klasike, biće održan u sredu, 12. decembra od 20 sati u sali Niškog simfonijskog orkestra.

“Muzički ringišpil: krug oko sveta za dva sata” deo je humanitarnog projekta, koji se pod sloganom “Božanski je davati, primati je ljudski” sprovodi poslednjih 8 godina u organizaciji Rotarakt i Rotari kluba Niš.

Pomoć usmeravamo prvenstveno ka poboljšanju kvaliteta uslova života mladih, njihovog obrazovanja, kulture i zdravlja. Stoga će sav prihod od ovogodišnjeg koncerta biće iskorišćen za kupovinu nastavnih sredstva za opremanje kabineta Fakulteta umetnosti u Nišu - kažu organizatori.

Navode da će se na ovom neobičnom muzičkom putovanju za nezaboravan užitak pobrinuti iskusni vodiči - svetski nagrađivani i priznati umetnici.

Na koncertu će se nastupiti gitaristi Pavle Žarkić i Miloš Vuković, Dejana Radanović na harmonici, kvartet perkusionista, klavirski oktet, kvartet gitara, pijanista Nikola Cvetković, harmonikaš Dušan Čeganjac i hor Fakulteta umetnosti.

Za vas koji ste odrastali (ili još rastete) uz Madonu i Stonse, za vas koji ste voleli i tugovali uz melanholiju džeza, ali i za vas koji ste uz domaći iz muzičkog (ipak) zavoleli klasične melodije spremamo neponovljiv muzički događaj koji će vas ostaviti bez daha - ističu u pozivu organizatori.

Ulaznice koštaju 400 dinara, a mogu se kupiti u kafiću “Gnezdo” ili rezervisati slanjem poruke na mejl [email protected] ili na Fejsbuk stranice organizatora. Na dan koncerta karte će biti dostupne i na biletarnici Niškog simfonijskog orkestra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: