Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:27, 26. 6. 2021.

| Kultura

I ovog leta nalazište Medijana zatvoreno za posetioce - novi rok za završetak radova kraj godine

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
medijana
Novi rok za otvaranje Medijane;foto:privatna arhiva

Iako su u februaru iz gradske vlasti najavljivali da će do kraja juna arheološko nalazište "Medijana" biti otvoreno ponovo za posetioce, i posle pauze duge tri i po godine, premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će ono biti otvoreno do kraja ove godine.

Arheološka blaga Medijane, predgrađa antičkog Naisusa, građani nisu u prilici da vide od jeseni 2017. godine, ali je danas ovaj lokalitet obišla premijerka. Kaže, turisti i Nišlije moraće još da sačekaju da ga posete, a očekuje da on bude otvoren do kraja godine.

Ono što mi je još draže je da se istraživanja nastavljaju. Postoji još mnogo stvari ovde koje su vremenom zakopane, tako da i kada se otvori ovo za posetioce ove fenomenalni ljudi iz Medijane će nastaviti dalja istraživanja - rekla Brnabić.

Napominje da se u ovo arheološko nalazište poslednjih 10 godina ulaže najviše od kada postoji, a dodala je da će uložiti koliko god je novca potrebno da se istraživanja i radovi nastave. Očekuje da Medijana podigne i broj turista i više od tri puta.

Niš će stvarno biti administrativni, kulturni i turistički centar i svojevrsno želežničko i putno čvorište ovog dela Evrope kao što je to bio nekada u vreme Konstantina Velikog - dodala je Brnabić.

Podsetimo, nalazište Medijana je za posetioce zatvoreno već više od tri godine, a i tada je bilo otvoreno jedan kraći period. Naime, radovi su počeli još 2013. godine, pa je tako ovaj lokalitet bio zatvoren i u godini jubileja Milanskog edikta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razočarani

    15:19 // 28. 6. 2021.

    Bio sam Rimu za vreme proslave Milanskog Edikta u Nišu. U Kolosemu grandiozna izložba A O NAISUSU. NIŠTA. Zato ne morate ni da otvarate Medijanu. Ići će mo u Feliks Romulijanu i u Viminacijum.

  • Radojka

    23:19 // 27. 6. 2021.

    Gledam ovej 5 "žene", pa se mislim koja li je najpametna. Rekla bi da je toj većnica Adrijana, jer je ona vodila turisti na Halkadiki.

    • ђура

      13:10 // 28. 6. 2021.

      То је госпођа са зимском
      гардеробом .

  • Vlasta

    17:23 // 27. 6. 2021.

    Mnogo dobri ovi iz Medianu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: