Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:10, 11. 3. 2014.

| Kultura

Inicijativa za promenu imena Doma kulture

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
490x370-dom-kulture-prokuplje.jpg
Dom kulture; foto:ujedinjeniregionisrbije.rs

Upravni odbor prokupačkog Doma kulture „Radoje Uvelić Bata“ pokrenuo je inicijativu da se ime ove ustanove promeni u Centar za kulturu.

Odluka je prosleđena prokupačkoj skupštinskoj službi, a o promeni imena bi trebalo da se raspravlja na narednom skupštinskom zasedanju.

Predsednik Upravnog odbora Doma kulture Radosav Krivokapić kaže da je osnovni razlog promene imena zapravo modernizacija ove ustanove.

- Tu inicijativu jednoglasno je podržalo svih 5 članova Upravnog odbora. U toku je i inicijativa o izbacivanju reči „amatersko“ u nazivu prokupačkog Pozorišta - kaže Krivokapić

Pun naziv prokupačkog teatra je Amatersko pozorište „Hranislav Dragutinović“, a prema Krivokapićevim rečima, „amatersko“ je nešto što ukazuje na neprofesionalnost, pa s' obzirom na uspehe i dosadašnje stvaralaštvo pozorišta, ne priliči da u nazivu stoji i ova reč. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Стеван

    16:39 // 12. 3. 2014.

    Дом културе је лепши назив, наша домаћа реч, зашто би се мењало? Боље би било да сте време потрошили на нешто конструктивније.
    Центар за културу звучи јефтино...

  • Dragoljub

    14:43 // 12. 3. 2014.

    Ime čoveka je Radivoj Uvalić Bata,rođen u Bač. Palanci,ali je od osnivanja 1941. bio u topličkom partizanskom odredu.Španski borac,dekan ekonomskog fakulteta,diplomata.Zašto se stidimo svoje istorije?

  • Sidja

    12:34 // 12. 3. 2014.

    Radivoj Uvalic Bata kao jedan od partizanskih vodja i saradnika Cickovih,ekonomista i spanski borac nije zasluzan za kulturu Prokuplja i to je u redu da se iz naziva Doma kulture skloni ime ili zameni

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: