Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:12, 16. 9. 2020.

| Kultura

Ipak će biti Nišvila - od sutra počinje besplatan program uz ograničen broj posetilaca

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
nisvil
Biće održan muzički, kao i filmski deo niškog festivala; foto: arhiva JV

Iako je pre 10 dana odluka Gradskog štaba bila da zabrane kulturne manifestacije u Nišu, dogovoreno je između Grada i organizatora da će festival ipak biti održan od 17. do 21. septembra, ali za značajno manji broj posetilaca - samo 20 stolica u publici. Program će biti besplatan, a poštovanje mera obavezno - ograničen broj mesta i obavezno nošenje maski.

nisvil Ipak pao dogovor; foto: Kokan KamenovNakon onlajn izdanja Nišvila u avgustu i pripreme organizatora festivala za održavanje pratećeg programa za do 500 ljudi, konačna odluka Gradskog štaba za vanredne situacije bila je da se zabranjuju sve manifestacije zbog korona virusa.

Deset dana kasnije objavili su da će pratećeg programa Nišvila ipak biti, ali za manje publike. Čelnici Nišvila i Grada kažu da je dogovoren besplatni septembarski program, uz propisane mere zaštite od virusa i sa ograničenim brojem posetilaca.

Sada ćemo uraditi besplatan program na tri bine da na neki način relaksiramo mentalno zdravlje sugrađana. Postavljamo samo 20 stolica, svi izvođači i posetioci imaće obavezu da stave maske – kaže Blagojević.

Korona je prekinula trend - NIšvil je svake godine objavljivao podatke o novom, rekordnom broju posetilaca.

Da se nada da će ih sledeće godine biti kako je i uobičajeno, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koji je ovaj festival nazvala značajnom gradskom manifestacijom.

Niš živi u vreme Nišvila jednim posebnim životom - rekla je Sotirovska.

U naredna četiri dana, kako navode organizatori, muzički program festivala će biti realizovan na dve bine. Program na Welcome stage-u, kod Česme kraljice Natalije počinje od 17, a završava se u 19 sati. Youth stage program, ispred džez muzeja u Tvrđavi, počinje od 19 i traje do 23 sata.

Organizatori navode da će kod česme u večernjim satima biti i program ,,Nišville Movie summit”, na kome će prikazati filmove koji su tokom online izdanja festivala proglašeni najboljim.

U pauzama će pijanisti svirati uz neme filmove u sklopu ,,Nišville Kristina stage-a”. Dodaju da će poseta džez muzeja sa novom postavkom biti besplatna za posetioce sva četiri dana.

Prema rečima organizatora sutra će biti uručena i Nišville nagrada za životno delo džez pijanisti Milošu - Miši Krstiću.

Podsetimo, nakon onlajn izdanja Nišvila u avgustu, organizatori su želeli da naprave program za do 500 ljudi, ali je Gradski štab zabranio sve manifestacije zbog procene Instituta za javno zdravlje da situacija zbog virusa još nije bezbedna.

Program:

Programi na Youth stage-u kod Nišville Jazz Muzeja koji svakog dana počinju u 19:00, a završavaju se do 23:00, nastupiće:

Četvrtak 17. septembar
1. Nisville youth Arkestra
2. Milan Petković Quartet
3. Glib

Petak 18. septembar
1. Nisville Jazz for Kids / El Mejor
2. 4G’s
3. LAB Organ Trio

Subota 19. septembar
1. Dečji hor “Čarobna nota”
2. JAIN Project (Jazz and Interculturalism) Međunarodni omladinski jazz projekat (Albanija, Italija i
Srbija) finansiran od strane EACEA programa „Creative Europe“

Nedelja 20. Septembar
1. Johny Quartet
2. South Rail Messengers
3. Artan Lili

Programi na Welcome stage-u (od 17:00 do 19:00) predstaviće sledeće grupe:

Četvrtak 17. septembar
17:00 Godina Konja
18:00 Oposite Way

Petak 18. septembar
17:00 Hot Spot
18:00 Paradox

Subota 19. septembar
17:00 Rusty Strings
18:00 Tomycoustic

Nedelja 20. septembar
17:00 TUNE
18:00 Mokri Jazz

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    11:54 // 17. 9. 2020.

    "Besplatan" program koji je grad platio 24.000.000. din

  • Zika Zivković

    10:53 // 17. 9. 2020.

    Kad bi , ne daj Bože, atomska bomba pala na Niš, ovaj Ivan Blagojević bi i tad inisistirao da se održi "Nišvil festival" pošto- poto!

  • Han Solo

    02:19 // 17. 9. 2020.

    Pa kao sto reče jedan razuman lekar "Nakon ove pandemije nastupiće pandemija psihijatrijskih bolesti" apsolutno je bio u pravu... Krizni štab?Diletant

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: