Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 26. 10. 2017.

| Kultura

Izdanja NKC-a posle 5 godina na Beogradskom sajmu knjiga

Autor:B. Ž.Izvor:Južne vesti
sajam knjiga
NKC se "vraća" na Beogradski sajam; foto: Vanja Keser

Iako je u prethodnih 5 godina praksa Niškog kulturnog centra bila da na Beogradskom sajmu knjiga ne izlaže svoja izdanja, jer, kako je govorila tadašnja direktorka Bojana Simović, za to nije bilo para, ove godine se ta praksa menja, pa građani čitave Srbije, kako kažu NKC-u, mogu da nabave izdanja ovog niškog izdavača.

Sabrana dela Branka Miljkovića, časopisi “Gradina”, ali i “Filaž”, samo su neka od izdanje koja su se našla na najvećem sajmu knjiga u Srbiji, na štandu NKC-a.

V. d. direktora NKC-a Srđan Savić kaže da je veoma značajno za ovu nišku kulturnu ustanovu da izlaže svoja izdanja na ovom Sajmu, jer je izdavač bez toga “nevidljiv”.

Od izuzetnog je značaja da se kao izdavač pojavimo na Beogradskom sajmu i prezentujemo naša izdanja, jer se u javnosti godinama kreira utisak da ne postojite, ako vas nema na Beogradskom sajmu knjiga. A pošto je NKC jedan od respektabilnijih izdavača juga Srbije bilo bi zaista nedopustivo da se nismo pojavili na najvećoj sajamskoj manifestaciji na ovom prostoru - rekao je Savić.

On dodaje da je Beogradski sajam sjajna prilika da se uspostave i novi “književni, izdavački i knjižarski kontakti”, koji mogu da se iskoriste ze potrebe predstojećeg Niškog sajma knjiga.

Podsetimo, iako prošle godine NKC-a nije bilo na Sajmu knjiga, za zaposlene u ovoj kulturnoj ustanovi bio je organizovan prevoz do Beograda da makar kao potrošači prisustvuju ovoj značajanoj kulturnoj manifestaciji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Volim Nis

    19:46 // 28. 10. 2017.

    O kakvoj zaradi govorimo i o kakvoj isplativosti nastupa kad se na jednom mestu nadju beogradski, novosadski, banjalucki, sarajevski, podgoricki, cacanski, uzicki i pozarevacki izdavaci, a niskih nigde nema. Sa se nije pojavio NKC, Nisa ne bi bilo na Sajmu, sto bi bila nevidjena bruga (brukali smo se dosta u prethodnih 5 godina).

  • Black burn

    09:49 // 27. 10. 2017.

    Nakon zavrsenog sajma, treba ispitati, da li se isplatilo da NKC ima stand, koliko je prodato knjiga, i da li se isplatio stand. Samim tim da vidimo ko je u pravu, bivsa direktorka ili v.d. direktor!

    • Mitaha-Za

      15:40 // 28. 10. 2017.

      Bleki Berne, popij pivce,
      Smiri malo plamne živce!
      Nemoj ljutom botu slično
      Branit nešto neprilično!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: