Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 13. 8. 2012.

| Kultura

Izložba "Igra asocijacija" u Aleksincu

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti

Pod nazivom "Igra Asocijacija" 24. avgusta biće otvorena izložba radova beogradske umetnice Marijane Popović.

Ovom prilikom biće predstavljeni radovi nastali tokom 2012. godine, a među njima ja i rad "Hello Mr Warhole" koji je nagrađen na Beogradskoj nedelji dizajna.

Svečano otvaranje najavljeno je za 19h u galeriji Centra za kulturu i umetnost.

Prema rečima umetnice, izložba je svojevrsni omaž umetnicima iz svih stvaralačkih sfera koji su na neki način ostavili vidljivi trag kako u svom, tako i u budućem vremenu.

- Slobodno bi se moglo reći da su mnogi od njih bili pokretači kreativnog i inovativnog pristupa stvaranju i smatram da kao takvi, zaslužuju svoje mesto u ovoj postavci - kaže Marijana Popović.

U postavci su zastupljeni likovi poput Endija Vorhola, Salvadora Dalija, Fride Kalo, Alehandra Jodorovskog, Edgara Alana Poa, Džordža Orvela, Gintera Grasa i drugih.

O umetnici:

Marijana Popović rođena je u Beogradu 1977. godine, a na savremenoj likovnoj sceni prisutna je od 2010. godine. Učestvovala je na brojnim kolektivnim i samostalnim izložbama i umetničkim projetima u zemlji i inostranstvu.

Ove godine dobila je Nagradu za Dizajn u okviru projekta "100% Future Serbia" na Beogradskoj nedelji dizajna.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • andjela grbovic

    11:57 // 28. 12. 2012.

    komentar mi je sto vi necete da mi pustite da igram asocijacije eto sta mi mje komentar i bas ste lukavi jer nece te da mi pustite asocijacije kao na facebooku jer see lukavi naj lukavi na svetu celom to ste vi pusti temi asocijacije molim vas jer mi mama neda da igram na facaboku molim vas pustitemi to bi volela opd vasd

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: