Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:11, 25. 11. 2019.

| Kultura

Izložba “Introspekcija” od večeras u Galeriji NKC-a

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
galerija nkc
NKC pruža priliku mladima da pokažu svoje umeće; arhiva, foto: S. M.

Ljubitelji fotografije moći će od većeras da vide Izložbu “Introspekcija” Milene Milenković u Galeriji Niškog kulturnog centra. Otvaranje je u 19 sati u Galeriji preko puta Gradske bolnice.

Svoju prvu samostalnu izložbu, pod nazivom "Introspekcija", imala je u maju 2019. u Galeriji Kulturnog centra Paraćin. Do sada je izlagala na više od 70 kolektivnih izložbi u 20 zemalja sveta, na kojima je osvojila preko 40 medalja i priznanja.

Prozor: okvir kroz koji Milena posmatra spoljašnji svet, ili možda - krijući se iza žena koje fotografiše - nudi sebe očima tog sveta. Sebe, svoje snove, skrivene tajne, erotiku u nastajanju. Prostori, odavno napušteni ili veoma intimni, postaju idealna scena za Milenina bekstva u taj svet snova. Nastajanje je skriveno od pogleda dokle god autor ne oseti da je njeno idejno dete spremno za predstavljanje svetu. Njeno telo, milovano vodom, travom ili vetrom, zauvek ostaje nedostižno telesnom dodiru - - rekli su o radu Milenkovićeve.

Milena Milenković rođena je 1990. godine. Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Paraćinu. Diplomirala je na Građevinsko arhitektonskom fakultetu u Nišu, na smeru arhitektura, gde je završila i master studije.

Prve korake u umetničkoj fotografiji pravi 2015. godine, kada postaje član Foto-kluba Paraćin i Foto-saveza Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: