Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:01, 15. 12. 2019.

| Kultura

Izložba “Krinka” Ene Šeparović od ponedeljka u Nišu

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
kafe dnevna soba
Ulaz je slobodan, foto: printskrin fb "Dnevna soba"

Prva samostalna izložba slika Ene Šeparović iz Niša biće otvorena u ponedeljak, 16. decembra od 20 sati u kafe galeriji “Dnevna soba”. Na otvaranju izložbe govore pesnikinja Ana Ilić, koja će čitati svoje stihove i profesorka filozofije Jelica Stošić.

Na svojoj prvoj izložbi "Krinka" izložiće slike (ulje na platnu) na kojima je predstavila realnost onakvom kakvom je percipira.

Ena smatra da ništa nije onakvo kakvim ga ljudsko oko vidi, već da je sve u individualnom pogledu na svet i stvarnost. Sve to dovodi do toga da realnost ne treba da se prikazuje onakvom kakva je, nego je bitnije da se kroz razne spektre apstrakcije prikaže ono što je zapravo stvarno - navode organizatori.

Ena Šeparović rođena je 19. maja 2001. u Nišu. U domenu likovnih umetnosti samostalno je stvarala još od ranog detinjstva i time oslikavala svet iz perspektive jedne devojčice. Sa 14 godina potražila je stručnu potporu u profesorima slikarstva, a već sa 15 godina slika apstraktnu umetnost.

Enine slike predstavljaju bića drugih ljudi iz percepcije umetnika, a Sartr je tvrdio da je jedini način da upoznamo sebe spoznavanje tuđih percepcija o nama. Ena će nam kroz svoju umetnost prikazati šta se krije iza ljudske maske, te vas pozivamo da dođete i pogledate sebe u ogledalo apstraktne umetnosti - navode organizatori.

"Dnevna soba" se nalazi u Ulici Svetozara Markovića.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: