Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 24. 8. 2020.

| Kultura

Izložba "Postapokaliptično putovanje" u Galeriji NKC-a

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
izložba nkc
Otvaranje izložbe je u utorak, 25. avgusta od 18 sati, foto: NKC

Izložbu likovne umetnice Mirjane Tijanić moći će da vidi publika u Nišu u Galeriji Niškog kulturnog centra. Otvaranje je u utorak, 25. avgusta u 18 sati.

"Postapokaliptično putovanje" je naziv izložbe u kojoj umetnica, kako sama kaže, koristi materijale koji asociraju na otpad koji guši morski i kopneni svet. U pitanju su komadići plastike, mreže, kartoni i oni su, prema Tijanoćevoj, smisleno inkoorporirani .

Moja živa bića su androidi i mutanti nastali poigravanjem genima i tehnologijom.Tu su i plutajući gradovi sa segmentima animalnog. Akril, ulje, akrilni git su sredstva kojima pišem svoj svet. Ljudi se ne vide jer su zatrpani svojim prozvodima. Vide se samo posledice našeg delovanja. Mračan je to svet, ali nade ima. Topla, sunčana žuta daje nagoveštaj novog života - kaže autorka izložbe.

Delima želi da dovede do prevrata uma koji će, kako kaže, dovesti do humanijeg, ekološki svesnog društva koje gaji kreativnost.

Mirjana Tijanić rođena je 1963. godine u Tuzli. Završila je Medicinski fakultet u Nišu, a zatim magistraturu i specijalizaciju iz oblasti kliničke biohemije. Zvanje diplomiranog likovnog umetnika stekla je na Internacionalnom Univerzitetu u Novom Pazaru - modul slikarstvo, departman u Nišu u klasi profesora Fehima Huskovića.

Bavi se slikarstvom, digitalnom umetnošću i umetničkom fotografijom. Izlagala je samostalno i na grupnim izložbama i dobitnik je brojnih nagradi za fotografiju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vasilije

    00:36 // 26. 8. 2020.

    Svaka cast autorki! Preporucujem posetu izlozbe

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: