Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:43, 3. 3. 2017.

| Kultura

Izložba "Svakodnevno-nesvakidašnji život Nišlija" u Oficirskom domu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Izložba
Izložba za Nišlije o Nišlijama; foto: Svetlana Rajković

Šta je ono što život u Nišu čini neobičnim, a opet svakidašnjim, biće prikazano na izložbi fotografija Svetlane Rajković i Vanje Kesera. Otvaranje je zakazano za petak, 3. mart u 18 sati, a Nišlije će imati priliku da je pogledaju u toku naredna 4 dana u Oficirskom domu.

Kako glasi i ime izložbe, "Svakodnevno-nesvakidašnji život Nišlija" prikazan je kroz set fotografija. Događaje iz Niša su, svako na svoj način, autori Keser i Rajkovićeva zabeležili, bacajući poseban akcenat na emocije, njihovu svakodnevicu, šta je to što ih čini srećnim, šta ih tišti, čime su okupirani.

Potrudili smo se da zabeležimo one trenutke koji će ostati i kada oni prođu. To su trenuci kada ste šetali, smejali se, protestovali, odmarali pored Nišave. Verovatno će se ljudi iznenaditi videvši sebe na našim fotografijama, s obzirom na to da nisu ni znali da smo ih fotografisali - rekla je Rajkovićeva.

Fotografija je Vanju Kesera odmalena interesovala. Zato, i pored toga što je mlad, ima dosta iskustva, pa honorarno radi u Južnim vestima već 4 godine. Drugi autor Svetlana Rajković, već je izlagala svoje radove na dve grupne izložbe u Nišu, a ova novinarka trenutno radi kao fotograf na sajtu Super radija.

Ulaz na izložbu je slobodan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: