Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:06, 20. 1. 2014.

| Kultura

Izložba “Vizuelna retorika” u Nišu

Autor:A. M.Izvor:Južne vesti
srce.jpg
Izložba se sastoji iz nekoliko serija plakata

U utorak, 21. januara u Galeriji Niškog kulturnog centra biće otvorena izložba autora Miljane Radenković, grafičkog dizajnera iz Niša.

Postavka prve samostalne izložbe Miljane Radenković sastoji se, kako je rečeno, iz nekoliko serija plakata, kao i svetlećih objekata i predmeta, realizovanih tokom 2013. godine.

- Za Miljanu Radenković inovacija nije usko vezana samo za nove materijale ili eksperiment sa tehnologijom, već i za inovativan način razmišljanja i posmatranja dizajna kao kreativne platforme - navode iz NKC-a.

Izložbu će, kako je najavljeno, otvoriti mr Bojan Živić.

Miljana Radenković rođena je 1989. godine u Nišu. Diplomirala je na Fakultetu umetnosti u Nišu 2012. godine na smeru Primenjene umetnosti - Grafički dizajn.

Oktobra 2013. godine odbranila je završni rad na Master akademskim studijama i upisala doktorske - Primenjene umetnosti i dizajn na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Izlagala je na preko dvadeset kolektivnih izložbi u zemlji i u inostranstvu i to u Lisabonu, Zagrebu, Beogradu, Nišu, Šapcu, Belaoj Palanci. Od 2013. godine radi kao saradnik u nastavi na predmetu Grafičke komunikacije na Odseku za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosi u Nišu.

Zainteresovani će postavku moći da razgledaju do 4. februara.                   

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: