Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:59, 28. 10. 2013.

| Kultura

Izložba beogradskih arhitekata u Nišu

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
v
Zgrada Vojnogeografskog instituta u Beogradu

U utorak, 29. oktobra od 19 časova u Galeriji “Društva arhitekata Niša” biće otvorena gostujuća izložba sa “Beogradske internacionalne nedelje arhitekture”.

Na “Danima arhitekture Niša" biće prikazane izložbe “Arhitektonski i urbanistički konkursi“ i “DO.KO.MO.MO. Srbija“.

- Ova zanimljiva postavka, koja će približiti tradicionalnu prestoničku manifestaciju Nišlijama, ima za cilj da posluži i kao uvertira u Studentsku radonicu “Modèrna Shvatanja” - kažu u “DAN”.

g Radionica posvećena očuvanju moderne u Nišu počeće, prema najavama, u sredu 30. oktobra, a završiće se izložbom radova 28. novembra.

Postavka “Arhitektonski i urbanistički konkursi“ prikazaće, kažu, najbolje konkursne radove na arhitektonskim konkursima realizovanim u Srbiji tokom 2012. i 2013. godine.

Izložba “DO.KO.MO.MO. Srbija” predstavlja rad studenata na predmetu Savremena arhitektura: Modernizam u Srbiji. Studenti su prikupljali i klasifikovali projektnu dokumentaciju, stručne tekstove i druge relevantne podatke o mnogim objektima moderne arhitekture u Srbiji, a rezultat rada je stvaranje kompletnog dosijea jednog od značajnih objekata moderne arhitekture.

Na gostujućoj izložbi u Galeriji "DAN" u Ulici generala Milojka Lešjanina 52, biće prikazano 20 plakata sa radovima, a zainteresovani će moći da ih razgledaju do nedelje 3. novembra od 10 do 14 i od 18 do 20 časova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: