Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:51, 4. 10. 2021.

| Kultura

Izložba beogradskog umetnika u Paviljonu u Tvrđavi

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
paviljon u tvrđavi
Početak zakazan za 19 sati; foto: Galerija SLU

Izbor radova beogradskog umetnika Miodraga Krkobabića naći će se pred niškom publikom na izložbi "Nepoželjeni odraz". Otvaranje izložbe je u utorak, 5. oktobra, u 19 sati i trajaće do 24. oktobra.

Krkobabićevi radovi koji će biti prikazani na izložbi u Nišu deo su šire programske celine Svakodnevica jednog Nesklada, koji se sastoji od više ambijentalnih audio-video instalacija (Odraz, Feierabend, Slike uspeha, Fairy Tale, Grenzgänger / Work in Progress), čijim se kobinovanjem akcentuju određeni narativi, uspostavljaju specifične relacije, ali i odgovara na izlagački okvir. fotografija Krkobabić prvi put izlaže u Nišu; foto: organizatori

Svakodnevica jednog Nesklada razotkriva današnje stereotipe, sučeljavajući dve dimenzije, dva suprotstavljena (ne)moguća načina života pojedinca u savremenom društvu, čiji brutalni označitelj jeste militantna isključivost stereotipa. Nametanjem obaveze izbora i svrstavanja, savremeni stereotipi ne dopuštaju da se, kako ekstremne, tako i suptilne, različitosti postojanja prirodno prožimaju ili slobodno prelaze iz jednog stanja u drugo - kaže Krkobabić.

Izložbom "Nepoželjeni odraz" Miodrag Krkobabić se po prvi put samostalno pretstavlja publici u Nišu.

Izložbu organizuje Galerija savreme likovne umetnosti, a ona će trajati do 24. oktobara.

Biografija umetnika

Miodrag Krkobabić je diplomirao, magistrirao i doktorirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Kao stipendista DAAD-a bio je na specijalizaciji Audivizuelnih kompozicija u Atelier fur Zeitmedien, Hochschule fur Kunste u Bremenu, a 2005. godine sa stipendijom KulturKontakt-a iz Beča, boravi kao gostujući umetnik u Insbruku.

Živi i radi u Beogradu.

 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: