Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:48, 1. 4. 2022.

| Kultura

Izložba grafika Ivana Mišića u niškom Salonu 77

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
salon 77
Izložba otvorena od 5. do 17. aprila; foto: JV

Grafike dizajnera i ilustratora Ivana Mišića, inspirisane knjigom “De Profundis”, Nišlije će moći da pogledaju do 17. aprila u Salonu 77 u niškoj Tvrđavi, a otvaranje izložbe zakazano je za utorak, 5. april od 18 sati.

Knjiga “De Profundis” uskoro će biti objavljena, a dizajnirao je i ilustrovao upravo Mišić. Nišlije će na izložbi moći da vide njegove crno-bele grafike rađene u tehnici digitalnog printa.

Kompjutersko modelovanje, kroz individualnu likovnu poetiku zasnovanu na otvorenom stvaralačkom konceptu, istraživanju i eksperimentisanju on dosledno promoviše savremeni pristup grafičkoj umetnosti. Korišćenjem digitalnog zapisa umesto klasične matrice, on grafičkom otisku daje potpuno drugu dimenziju - navode organizatori.

Pored ilustracija knjiga i dizajna postera, Mišić se bavi dizajnom savremenih aplikacija digitalnih komunikacija u kulturi.

Iz Galerije savremene likovne umetnosti Niš kažu da je dobitnik preko 30 nagrada za dizajn plakata i grafiku, a do sada je priredio 10 samostalnih izložbi i učestvovao na više međunarodnih izložbi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: