Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 2. 3. 2023.

| Kultura

Izložba indijskog slikara u niškoj Univerzitetskoj biblioteci

Autor:N. Đ.Izvor:Južne vesti
Univerzitetska biblioteka Niš
U sklopu izložbe planiran je niz aktivnosti kojim će biti promovisana indijska kultura; foto: JV/V. M.

Izložba radova “Ptice-duše”, indijskog slikara, kompozitora, filozofa i pesnika Šri Činmoja biće izloženi u petak, 3. marta od 17 sati, u niškoj Univerzitetskoj biblioteci “Nikola Tesla”. Organizatori su najavili i niz aktivnosti kojima će indijska kultura biti promovisana, dok će će se na otvaranju izložbe prisutnima obratiti i ambasador Republike Indije u Srbiji Šri Sandživ Koli.

Svečano otvaranja izložbe počeće koncertom grupe Inspiration flames izvođenjem muzike Šri Činmoja, a pored ambasadora Indije, Nišlijama će se obratiti i slikar Joškin Šijan. Kako organizatori kažu, sve zainteresovane narednih dana očekivati prateći program kojim će rad ovog indijskog umetnika biti promovisan.

U sklopu izložbe, održaće se i bogat prateći program i to u utorak, 7. marta, likovna radionica. Petak, 10. mart, biće dan posvećen poeziji, dok će ponedeljak 13. mart biti dan posvećen muzici Šri Činmoja. Dan posvećen Indiji biće održan u četvrtak, 16. marta - najavljuju organizatori.

Kako kažu organizatori, Činmoj slika u najrazličitijim formatima, od malih crteža rađenih olovkom, do ogromnih akrilnih platna, prepunih boja. Kroz projekat „Ptice duša“ naslikao je preko 15 miliona ptica, koje za njega simbolizuju slobodu i težnju duše.

Izložba će biti otvorena do 17. marta od 8 do 19 sati, a ulaz će tokom svih dana trajanja biti slobodan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Neuk i Neinfornisan

    10:51 // 3. 3. 2023.

    I ja bih da nešto naučim od ovih znalaca i informisanih pa da onda sam sebi mogu da kažem ovi nisu dobri, neću na izložbu.
    Lako je nekoga optužiti kucanjem po tastaturi a u realnom životu to baš i nije tako. Ali ajde svako nosi svoj teret izgovorene reči ako je čovek dostojanstven, ovi drugi i nisu bitni jel neutemeljene tvrdnje svakako nanose nešta loše samim njima.

  • Lični stav 1

    22:31 // 2. 3. 2023.

    Da li zaista mislite da izložba slika može da utiče da dođe do odbacivanje razuma, ili je to možda neka prednosti nekoj jačoj inteligenciji koja ipak može bolje sagledati stvari. Šta je to sekta, ja lično imam dosta godina i ni jedna od tih nazovi sekti mi nije ništa loše učinila nikada a po nekim komentarima bih se dalo zaključiti da sve zlo ovog sveta dolazi od njih. Da li je zaista u pitanju n

    • Lični stav 2

      23:05 // 2. 3. 2023.

      nauk ili neuk ili možda neki drugi strah iniciran nekim drugim učenjem koje nije " sektaško " već . . . . . neko nama prihvatljivo ? ? ?

  • Milan

    21:24 // 2. 3. 2023.

    Ne razumem šta znači: širom sveta brojna nepočinstvo ?

    • Milan

      22:50 // 2. 3. 2023.

      Izvinjavam se nepočinstva

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: