Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:41, 25. 6. 2018.

| Kultura

Izložba mladog umetnika u Tvrđavi

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Paviljon u Tvrđavi
Izložba će biti postavljena do 10. jula; foto: Wikimedia commons/Milorad Dimić

Slike u čijem je nastajanju osnovno polazište bila priroda, autora Miljana Stevanovića, biće izložene u Paviljonu u Tvrđavi. Otvaranje je zakazano za utorak 26. jun u 20 sati.

Izložba nosi naziv "Beskrajni vrt", navode iz Galerije savremene likovne umetnosti, a slike su rađene u kombinovanoj tehnici. Slika Miljan Stevanović Priroda je umetnikova polazna osnova; Autor: Miljan Stevanović

Osnovno polazište umetnikovog rada je upravo priroda. Veza između prirode i slike je u neraskidivoj vezi, umetnik pokušava da slika svoju prirodu, uvećavajući fragmente do mikronskih detalja. Kolorit je radikalno minimiziran, sa beskrajnim gradacijama jednog valera stvarajući sliku nevidljivog pejzaža. Suptilnim potezima jasnih linija on gradi planove stvarajući gustu mrežu islikane strukture. Individualnim načinom slikanja umetnik stvara svoju viziju beskrajnog vrta koji kao fatamorgana dominira delom - navode iz Galerije.

Posetioci će moći da vide ove radove do 10. jula.

Inače, Miljan Stevanović je rođen u Vranju, navodi se u njegovoj biografiji, a Srednju umetničku školu završio je u Nišu 2010. godine.

Osnovne akademske studije, studijski program slikarstvo, završio je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Čedomira Vasića 2013. Master akademske studije, studijski program slikarstvo, završio je na istom fakultetu u klasi profesora Dobrice Bisenića 2015. godine. Iste godine upisao je doktorske umetničke studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: